Gijsbert van de Wijdeven te gast op zondag 1 feb.

Gijsbert-van-de-Wijdeven_1febGijsbert van de Wijdeven is de uitvinder van de ‘Bioneedle’. De Bioneedle is een innovatieve techniek die vaccineren sneller, makkelijker en veiliger kan maken. Met deze technologie wordt vaccinatie voor iedereen beschikbaar, zelfs in moeilijk bereikbare gebieden en onder erbarmelijke omstandigheden.
Op dit moment sterven dagelijks 18.000 kinderen wereldwijd, omdat zij geen toegang hebben tot basisvaccinaties. Dit zijn op jaarbasis 1.2 miljoen  kinderen die beschermd hadden kunnen worden tegen besmettelijke ziektes. Gijsbert van de Wijdeven heeft in samenwerking met onafhankelijke internationale wetenschappelijke instituten de Bioneedle ontwikkeld om dit probleem aan te pakken. Deze Nederlandse innovatie kan een enorme impact hebben op de wereldgezondheidszorg.

Van de Wijdeven is 6 nov. 2014 door Zijne Majesteit de Koning en Minister Kamp van Economische Zaken tot Nationaal Icoon 2014 benoemd. Nationale Iconen zijn personen of organisaties met een innovatie die mogelijk grote maatschappelijke of economische impact kunnen hebben, vergelijkbaar met de deltawerken, de kunstnier of de compact disc.
Als Zo104 zijn we blij op de bank kennis te kunnen maken met Gijsbert.