Blijde gezichten in publiek tijdens Zo104 show op 1 feb. 2015

Gasten Zo104 show 1 feb 2015In een uitverkochte Zo104 stonden techniek en innovatie centraal. Het publiek genoot zichtbaar van de gasten. Rob Neggers vertelde over de elektrische formule auto die hij en een team TU studenten (University Racing Eindhoven) ontwikkelt en test tegen andere studententeams van over de hele wereld. Rob gaf aan dat deze high-tech ontwikkelingen op termijn in onze eigen auto verschijnt. “Als in de toekomst  accu’s nog beter worden, pakt de elektrische auto de markt omdat deze veel efficiënter energie kan overbrengen”, aldus Rob.
Onze hoofdgast Gijsbert van de Wijdeven presenteerde zijn uitvinding de ‘Bioneedle’. Het idee, dat zo’n 20 jaar geleden geboren is om efficiënter dieren te vaccineren, is door veel onderzoek uitgegroeid tot een idee van wereldformaat. Gijsbert werd uitgeroepen tot ‘Nationaal Icoon 2014’ en ontving deze prijs uit handen van onze koning en de Nederlandse regering. De Wereldgezondheidorganisatie (WHO) ziet dit als een doorbraak in veilig vaccineren op moeilijk te bereiken locaties.
Leuk was het om te zien hoe de Spraakmakers van Zo104 het laatste restje vla uit een pak weten te persen dankzij hun technisch onderzoek en vindingrijkheid. Het publiek was verrast door de rekenkwaliteiten van dit stel onderzoekers.
Jan’s platenkast was weer geheel in stijl met het Zo104 thema: spraakmakende techniek. Van een oude grammophone tot Kraftwerk toverde Jan uit zijn platenkast.
Jan de Jong vertelde in de Zo104 Column over zijn broer die, na een klein griepje, door vader werd opgelapt in het houten schuurtje achter het huis. Vader was geïnspireerd geraakt door de TV-serie ‘De man van 6 Miljoen’. Als een man van 60 gulden stapte de broer met zijn nieuwe ledematen, compleet met kunstoog, dreigend op Jan af. Wat er met moeder is gebeurd na het uitkomen van de TV-serie ‘De vrouw van 6 miljoen’ wilde Jan niet vertellen. Als laatste onze band van 1 februari: Trackless. Deze band pakte de zaal compleet in met hun eigen nummers. De zaal had het gevoel dat Trackless een thuiswedstrijd speelde.
Op 29 maart is de zaal van de Schakel weer gereserveerd voor de Zo104 show. Hierna begint het Zo104-team aan de zomerstop.