Jong talent: Middle of Nowhere op 29 maart bij Zo104

Band MON bij Zo104Zo104 biedt graag in iedere show podium aan jong lokaal talent. Met muziek als thema trappen we op zondag 29 maart 2015 af met echte verse helden: Middle of Nowhere!
Middle of Nowhere is een beginnende band onder vakkundige leiding van Adjan Emmen.

Onder zijn leiding wil dit 6-tal zich ontwikkelen tot ervaren muzikanten. Deze jonge band, leeftijd tussen de 11 en 19 jaar, bestaat uit tieners met een grote passie voor popmuziek. We stellen ze graag aan je voor.

Iris Trommelen (17 jaar, Dongen) zang
Al van jongs af aan is Iris gepakt door muziek. Zingen en muziekles zijn dan ook haar favoriete vakken. Vanaf haar 8 jaar volgt Iris muzieklessen waaronder zang en keyboard. Optreden zit in haar bloed, of dit nu is met pianobegeleiding of als zangers van Middle of Nowhere. Iris: ‘Door deze band kom ik nu ook in aanraking met andere stijlen, en dat is erg leuk.”

Wessel Graafmans (19 jaar, Tilburg) zang, elektrische gitaraar
Wessel kan zich niets anders herinneren als dat hij muziek om zich heen had. Als klein manneke met ‘The Party Animals’ en later stond ‘Green Day’ en ‘Linkin Park’ op zijn iPod. Wessel: “wat muziek zo tof maakt is dat er zoveel emotie in zit”. Op zijn 14de jaar begon Wesssel met gitaarles en koos al snel voor de elektrische gitaar. De pop-workshop van Adjan Emmen is voor Wessel de kans om ook te leren spelen in een band.

Sjors Verhoeven (19 jaar, Tilburg) elektrische gitaar
Na zijn eerste concert was Sjors gegrepen door muziek maken. Sjors: “toen ik daar in het publiek stond, realiseerde ik me dat ik daar op het podium wilde staan.” Zijn oom leende zijn akoestische gitaar uit en na een half jaar stapte Sjors over naar elektrisch zodat hij los kon gaan in het rock genre. Via een vriend belande Sjors in Middle Of Nowher.

Iris Meuwissen (19 jaar, Breda) akoestische gitaar
Ondanks haar jonge leeftijd heeft Iris al een fraaie tracklist opgebouwd. Dankzij de band van haar vader groeide Iris op tussen muziek en muzikanten. Op haar 7de jaar starten Iris met dwarsfluit. Deze klassieke basis was niet genoeg voor Iris en ze verbreedde haar muzikale horizon met Braziliaanse percussie. Zo ontdekte ze de lol van optreden. Ondertussen pakte ze ook de gitaar op en na een verhuizing belanden ze bij Middle Of Nowher.

Dana Bezemer (16 jaar, Dongen) basgitaar
Dana kon als kleine meid al niet stilzitten als er muziek was. Ze volgde muzieklessen om zo een goede basis te hebben. In Tilburg, tijdens een muziekfestival, ontdekte ze pop-rock muziek. Dana: “ik vond deze muziek super, Green Day en All Time Low zijn bands waar ik nog steeds graag naar luister.” Dana besloot zelf muziek te gaan maken en na een korte tijd gitaarles stapte ze over naar basgitaar. Helemaal haar ding. Via haar leraar hoorde ze over de pop-workshop en nu staat ze met Middle Of Nowher op het podium.

Jacco van de Sande (11 jaar, Dongen) drummer
Het jongste bandlid is Jacco. Op zijn 7de starte Jacco met drumles maar daarvoor maakte hij al van Duplo, potten en pannen drumkids. Een geboren drummer dus. Ook maakt hij zelf muziek met behulp van zijn computer. Jacco: ” mijn drumvoorbeeld is Cesar Zuiderwijk, die ik ook al eens persoonlijk heb ontmoet. Er zijn veel muziekstijlen die ik goed vind. Maar vaak luister ik naar ‘Skrillex’, verder houd ik van Funk en Dubstep.” Jacco voelt zich als een vis in het water bij Middle Of Nowhere.