Kippenvel moment tijdens afsluiting Zo104 show

Eigenlijk kunnen we kort zijn over de Zo104 show van zondag 29 maart. We laten je alleen deze foto zien…

Zo104 29 maart 2015

Staande ovatie met een klein traantje hier en daar.

Of ga je voor de lange versie? De zesde editie van Zo104 stond onder extra druk. Het is de laatste show van seizoen 2014-2015 en de kaart verkoopt ging razendsnel. W e trappen af met de band Middle Of Nowhere die na een half jaar (!) popworkshop bij Adjan Emmen een geweldige set neerzetten. Deze bewuste keuze van het Zo104 team om bij het thema ‘Muziek’ echte kersverse helden neer te zetten werkte goed.
De eerste gast op de bank is Peter Herwegh uit Hulten die alles vertelt over zijn passie: gitaren. Met zijn eigen gitaarmerk  Brandin Guitars weet hij grootheden als Jan Akkerman te koppelen aan zijn merk. Ook is Peter partner in John Mcguire guitars. Het Amerikaanse merk dat na een avontuur met Gibson haar eigen weg uitstippelt. Ook het merk Radix uit Indonesië is onderdeel van Peters bedrijf. Buiten dat de zaal alles over gitaren aan de weet komt wilden we ook de gitaren horen! Gelukkig was Adjan Emmen in de zaal. Hij laat de mogelijkheden van de ‘Jan Akkerman gitaar’ horen. Het brede geluidsspectrum is echt een pré voor dit model, evenals het comfort en vorm/gewicht.

De Spraakmakers pakken groot uit deze laatste editie. Controversial Act! is de band waarin ze spelen en ze hebben ook een single uit ‘Black’. Via een interview promoten de drie heren hun band en single. Ook zijn ze onder de indruk van Middle Of Nowhere als aanstormend talent en kennen, na een wild avontuur,  de zus van Bart Nijssen.

De Gilse Quiz met de DJ’s Jeroen Denissen (Gilze) en Jorn Gerrits (Hulten) is slim gewonnen door Jorn die net wat minder risico nam dan Jeroen. Jorn liet zich niet gek maken met de laatste bonus vraag zodat hij alle punten die hij op achterstand lag kon goedmaken. Het sponsorblok is flink aangepast en we konden genieten van een bitterbal dit is aangeboden door B&W van Gilze en Rijen. Het publiek is aangenaam verrast door deze ‘sponsor’.

Jan’s Platenkast is deze keer heel persoonlijk. Jan ademt en leeft muziek en ook in de familie Broers genieten ze van deze hobby. Dus is er tijdens familiedagen een top-10. Mensen zijn gek op lijstjes maken zegt Jan Broers, want iedereen wil zijn favoriete muziek promoten. Gelukkig zijn er veel smaken en kunnen we kiezen uit eindeloos veel muziekstijlen. Voor Jan staat Camel op nummer 1!

Dan is het tijd voor de hoofdgast Cesar Zuiderwijk. Als 25 jaar heeft Cesar een woning in Baarle Nassau omdat het daar zo lekker rustig is, maar zijn roots blijven in Den Haag waar hij opgroeide in een moeilijke tijd na 1945 toen er niets was, geen muziekles of opleiding. Drummen op potten en pannen was de enige mogelijkheid. Popmuziek is toen ter plekke uitgevonden door veel ‘doen’. Per toeval kon Cesar invallen in een band omdat de drummen zijn vinger had gebroken. De drie weken hersteltijd werden het er zes, tot groot genoegen van Cesar die voor het eerst op een echt drumstel kon spelen. Zo104 heeft  potten en pannen geregeld uit de keuken van de Schakel. Cesar laat horen dat het eigenlijk niets uitmaakt waarop je speelt. Het gaat uiteindelijk om de energie. Marjolein vraag om een tip voor beginnende muzikanten. Cesar is heel duidelijk: oefen veel en zoek ander muzikanten waarmee je goed kunt opschieten als persoon. Alleen dan kun je samen iets moois neerzetten.

Dan is het de eer aan Bart Nijssen die de column invult. Muziekjournalist Bart weet  alles van muziekstijlen maar heeft voorkeur voor  zeer stevig werk. Als vader van twee kinderen sluit Bart een deal met zijn twee dochters dat, als ze naar Gilze rijden, op de heenweg zij mogen kiezen en op de terugweg Bart kiest wat er op de autoradio speelt. Dus we horen K3 op de heenweg en Slipknot op de terugweg naar Rosmalen. Ondertussen leren ze elkaars muziek kennen en meezingen.
De column is de traditionele afsluiter van de show, maar omdat het de laatste show is van dit seizoen komt Zo104 met een extraatje. Iedereen in de zaal ontvangt korting op de kaartjes van de theatershow ‘Drummoires’ van Cesar Zuiderwijk als ze na afloop van de show een ticket kopen voor 18 december 2015 in de Schakel. Controversial Act! (De Spraakmakers) komen opnieuw op, ditmaal live op het podium. Ze tikken af en dan… gaat het scherm omhoog, valt het zwarte doek en zit Cesar Zuiderwijk achter het drumstel. Zo104 laat Cesar natuurlijk niet gaan als hij niet achter het drumstel heeft gezeten. Jeroen van Gilse heeft speciaal voor Cesar zijn Pearl drumkid opgesteld achter het grote scherm. Een drumsolo volgt, daarna applaus. Dat roept Cesar spontaan Jacco van de Sande op het podium. Jacco is de 11 jarige drummer van Middle Of Nowhere. Een geweldig slot van de show volgt inclusief kippenvel. Daarna is het nagenieten bij de afterparty. We hopen dat we jullie op 18 oktober weer terugzien bij de eerste show van seizoen 2015-2016. Tot zo, tot later.
Gasten op 29 maart 2015

One thought on “Kippenvel moment tijdens afsluiting Zo104 show

  1. Theo Donkers schreef:

    Geweldig verslag, maar ik mis Jan zijn platenkast

    Verstuurd vanaf mijn iPad

Reacties zijn gesloten.