Gilze bij de Kick-off van de Brabantse Dorpen Derby

Zo104 BDD

Kennis maken met onze coach Gerard Korthout die zich al goed had ingelezen

Zaterdag 30 mei was de dag van het startschot van de Brabantse Dorpen Derby (BDD) voor de 9 finalisten. Op de prachtige Leerfabriek locatie in Oisterwijk kwamen alle finalisten samen. Oud-gedeputeerde Brigite van Haaften, die het initiatief nam voor de Brabantse Dorpen Derby, droeg het stokje dit jaar van juryvoorzitter over aan haar opvolger Henri Swinkels. De jury van de BDD presenteerde de dorpen en onderbouwde het juryrapport, gaven tips en reikte de cheques uit. De finalisten kregen allemaal een coach toegewezen die past bij de behoefte van het deelnemende dorp.
Gilze heeft  Gerard Korthout als coach en daar zijn we erg blij mee. Gerard helpt organisaties, teams om Het Verschil te maken qua prestaties, plezier, performance en profilering. Daar kunnen we dus veel van leren.
Zo104 was niet alleen gekomen. Buiten de ruim twintig Zo104 vrijwilligers waren er ook Burgemeester Jan Boelhouwer, Ariane Zwarts (wethouder cultuur) en Nicole Severens (De Schakel)  die de button op spelde om Gilze te steunen.
Het was leuk voor Zo104 om alle andere deelnemers te ontmoeten die met zeer diverse projecten in de finale zitten. Wel werken we aan het zelfde basis  idee, de leefbaarheid van het dorp verbeteren en proberen zo veel mogelijk mensen erbij te betrekken. Het zal een spannende wedstrijd worden waar de vrijwilligers van Zo104 erg veel zin in hebben. Op 12 december is de finale waar de nummers 1 t/m 3 bekend gemaakt gaan worden, en later op de dag de winnaar.
Tot zo, tot snel!

Zo104 BDD

Jan voor de camera want ook tijd voor filmopnames voor Omroep Brabant.

Zo104 bij BDD

Gezellige middag in Oisterwijk tijdens de BDD.