ZoMaar smaakt naar meer.

Gezellige Gilse picknick tijdens ZoMaar.
Tijdens het schrijven van dit stuk valt de regen mals uit de lucht. Een schril contrast met zaterdag toen we tijdens de opbouw van ZoMaar het zweet van het voorhoofd moesten vegen.
De Death Rabbit & the Fortunate Foxes zijn aan het soundchecken en Jan de Jong zit onder de treurwilg in een luie zetel van Hebbes. Koffie Jan? Ja, lekker. Plagerig vertelt Jan dat hij nog geen verhaal heeft. Rond half acht begint de buitenlucht heerlijk aan te voelen. Mooier weer kunnen we ons niet wensen. Maar we hebben dan ook 10 meter worst geofferd aan Klara via Facebook. De band ploft neer in de Hebbes bankstellen en pakken een broodje als de eerste gasten al met een vragende blik de wei inlopen. Voorzichtig zoeken ze een plekje wetend dat ze eigenlijk te vroeg zijn.

Optocht door Gilze naar ZoMaar.
Er voltrekt zich een fraai tafereel. Vanuit de ZoMaar wei aan de Alphenseweg zien we een stoet mensen aan komen lopen met koelbox, klapstoel, bolderkar en rugzak. Sommigen zelfs met complete koelkast en tuinset. ‘Er komt nog veel meer volk’, horen we bezoekers zeggen die duidelijk ook genieten van de opstoet ZoMaar volk. Even maken we ons zorgen of het weilandje wel groot genoeg is. Ook de fietsenrekken lopen snel vol. Iedereen zoekt een plekje in de wei. Voor de vrijwilligers van Zo104 kan de avond al niet meer stuk.

Brabantse Dorpen Derby filmdag Gilze.
De Dorpen Derby auto met Rogier van Oosterhout en zijn filmcrew rijdt voor. Ze hebben in Gilze al wat film geschoten en bij de aanblik van het picknickveldje komt er een lach op hun gezicht. Hier kunnen we prachtige beelden schieten, meldt Rogier. Sommige bezoekers worden geïnterviewd bij binnenkomst. Wat onwennig spelen ze het spel mee.
ZoMaar gaat klokslag half tien van start met de band. Perry en Edreco hebben een mooi podium opgetrokken in een hoek van de wei. Met het zakken van de zon kan de sfeerverlichting steeds meer zijn werk doen. De jongens van het licht kijken tevreden naar elkaar. Rogier mengt zich in het publiek om de sfeer nog beter op te snuiven. Iedereen geniet.

Freemde Fogel Fisite.

Feemde Fogel Fiesite

Freemde Fogels ontmoeten Spraakmakers.

Ook hebben we bezoek van mede-finalisten in de Dorpen Derby uit Den Hout. Een groep van zes vrijwilligers organiseren twee maal per jaar het Freemde Fogel Festival. Tijdens dit festival steken veel mensen een handje toe. Al vanaf de Derby kick-off in Oisterwijk was er een klik met Den Hout omdat onze ideeën overlappen. En het zijn net zo’n stel enthousiaste gekken als Zo104.

ZoMaar Gilze

Gezellige drukte tijdens ZoMaar event.

Genieten van de zomeravond.
Als de avond echt gevallen is heeft de band er de eerste set opzitten waarin country en blues elkaar afwisselen. Deze muziekstijlen passen perfect bij de setting van het weilandje met de oude Vlaamse schuur aan de Alphenseweg in Gilze. Tijd voor Jan de Jong. Binnen twee zinnen heeft Jan zijn publiek te pakken en er valt voor het eerst een stilte over het veld. Jan neemt ons mee verder de nacht in als gespuis en boeven op pad gaan. Met de Donald Duck als handleiding gaat de inbreker te werk compleet met streepjespak, masker en jutten zak over de rug. En Jan eindigt net zoals bij een  Zo104 show met een verrassend einde.
De band pakt de draad weer op, deze keer met Surf-sound muziek. De garage-achtige stijl zorgt voor een leuke afwisseling en neemt het publiek mee naar de jaren ’60. De avond laat zich van zijn beste kant zien ondanks de frissere lucht. Ondertussen arriveert Javier Guzman die de Vlaamse schuur in duikt om zich voor te bereiden op zijn optreden. Eenmaal op het toneel strooit hij grap na grap het veldje in. Veel langer als verwacht claimt Guzman het podium. Een leuke afsluiter van een geslaagde ZoMaar, waarvan velen vragen wanneer de tweede editie is.

ZoMaar ging snel voorbij.
We drijven nog even uit en dan gaat de Gilse volksverhuizing in omgekeerde volgorde op weg naar huis. Sommigen in een rechte lijn, anderen nemen wat meer meters. Alles moet weer mee, van stoel tot koelbox. Het podium met licht en geluid verdwijnt langzaam weer in de kisten. De rest mag wachten tot morgen.

Terugblik tijdens opruimen.
Nu staan we op zondagochtend in de druilerige regen onder de partytent met koffie na te genieten. Wat begon als een klein idee, geen podium en band die akoestisch speelt, is prettig uit de hand gelopen. Een prachtig podium voor onze gasten en een geweldig publiek die ZoMaar tot en waar Gils feestje hebben gemaakt. Het toevoegen van het picknick concept aan ZoMaar blijkt een schot in de roos en smaakt naar meer. De avond vloog voorbij en wat overblijft zijn de leuke herinneringen. Sommige in een foto verpakt, andere opgeslagen in het hoofd om af en toe weer tevoorschijn te komen.

Dank namens Zo104.
Een evenement als ZoMaar kan alleen met medewerking van  een grote groep mensen. Buren die spontaan het erf ter beschikking stellen voor de fietsen, buren die krachtstroom leveren en Ruud Verheijen die de schuur en weiland uitleent aan Zo104. De Hooikar waar we mogen parkeren met de auto’s, EHBO-ers die heel de avond scherp blijven voor het geval dat. De mensen die hebben geadviseerd bij ons eerste buiten-event. De spontane actie van de Banner en Jumbo met ijs en frisdrank. De ZoMaar artiesten: Death Rabbit, Jan en Javier. Rogier en de filmcrew van Omroep Brabant. Alle gasten die een donatie in de Love-bucket stopten. En alle gasten die ZoMaar tot een feestje maakten . Tot zo, misschien tot ZoMaar maar zeker tot Zo104 in oktober. Bekijk het fotoalbum van ZoMaar

2 thoughts on “ZoMaar smaakt naar meer.

  1. Theo Donkers schreef:

    Een geweldig verslag!

    Verstuurd vanaf mijn iPad

  2. Theo donkers schreef:

    Een geweldig sfeerverlichting, Erik!

Reacties zijn gesloten.