Xaviera Hollander op 18 oktober bij Zo104

Op zondagmiddag 18 oktober wordt het pikdonker in de Schakel want de ‘nacht’ valt vroeg. Met dit thema nemen we je mee naar onverwachte onderwerpen gebracht door spraakmakende gasten. Zoals altijd twee gasten op de bank bij Marjolein. Hoofdgast op zondag 18 oktober is niemand minder als Xaviera Hollander (Vera de Vries). Haar vader was directeur van het ziekenhuis in Soerabaja, haar moeder was een Frans-Duitse mannequin. Na de oorlog vestigde het gezin zich in Amsterdam. Vera volgde het gymnasium, deed een opleiding tot secretaresse en vertrok als 20-jarige naar Johannesburg. In 1968 vloog ze naar New York waar ze op het Nederlandse consulaat werkte als secretaresse. Vera verliet deze functie om te gaan werken als luxe callgirl onder de naam Xaviera Hollander. Een jaar later opende ze haar eigen bordeel. Over haar ervaringen schreef ze diverse openhartige boeken waaronder The Happy Hooker uit 1971 dat haar wereldberoemd maakte.

Xaviera Hollander

Xaviera op de bank bij Marjolein en Caroline.