Peter van der Avoird op de bank op 18 oktober

Op zondagmiddag 18 oktober is de bank weer afgestoft en in de spotlight gezet na een zomerstop. Als eerste neemt Peter van der Avoird plaats bij Marjolein en Caroline.  Peter verdient met recht het label ‘lokale talent’. Met zijn bedrijf Trayplant timmert hij stevig aan de weg en is een internationale speler als het gaat om opkweken van aardbeien, frambozen en bramen. Regelmatig haalt Peter de media met zijn innovatief bedrijf. Het bedrijf van Peter van der Avoird Trayplant bestaat uit meerdere locaties. De hoofdlocatie is in Molenschot. Op deze locatie is 3 ha trayveld en 5000 m2 kas aanwezig. Op de trayvelden worden aardbei-trayplanten geteeld, in de kas wordt in het voorjaar moedermateriaal voor frambozen ingelegd waar later stek van wordt gesneden. Na de stekperiode van de frambozen staan hier hoofdzakelijk aardbei-trayplanten in.
Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe locatie richting Bavel. De eerste 8 velden zijn inmiddels al in gebruik genomen. Rond mei 2015 is er een start gemaakt met de bouw van de nieuwe kas, loods, koelcellen en kantoorruimte. Tot zo, tot zondagmiddag 18 oktober 🙂

peter van der avoird bij Zo104 te gast