Hoe belangrijk is de Derby finale voor Gilze?

Gilze in de Brabantse Dorpen Derby, je ziet het aan het bord als je Gilze binnen rijdt. Als een van de 9 deelnemers strijd Gilze om de hoofdprijs van maar liefst 25.000 euro. Met als finale de live uitzending op 12 december bij Omroep Brabant vanaf 20.00 uur.

Hoe belangrijk is de Derby finale voor Gilze? We stellen de vraag aan Edwin Huijben, redactielid en regisseur bij Zo104.
Edwin: “Heel belangrijk! Het is een erg lange aanloop geweest naar deze Dorpen Derby finale. Gilze heeft in de voorrondes al goed gestemd en ervoor gezorgd dat we in de top 3 zitten. Dank je wel jongens!!  Maar in de finaleronde vervallen alle stemmen. Slechts 3 dorpen mogen door naar die laatste ronde.” Wie bepaalt welke dorpen in die grote finale ronde komt? Edwin: “een optelsom van de publiekstemmen plus de stemmen van de vakjury. In de finale ronde gaan de teller weer op nul en is het aan de tv kijker en fans om een winnaar te kiezen.” Dus als Gilze bij de laatste 3 dorpen zit moet Gilze aan de bak om opnieuw te stemmen? Edwin: “Ja, daar komt het wel op neer. Voor Gilze is het heel mooi als we bij de top 3 kunnen eindigen.” Waarom? Edwin: “Om nog meer verrassende, spraakmakende shows en evenementen te blijven organiseren voor jullie.”
Edwin Huijben