Gilze nummer 4 in de DorpenDerby 2015

De Derby finale
Na een lang Derby traject was er voor Gilze een bloedstollend einde in de finale. Nog maar 1 plekje op de roze bank. De spanning ging tot het kookpunt. Wordt het Sterksel of Gilze… Dan de ontknoping… Gilze de 4e plaats!! Een seconde doodse stilte aan de tafel met Gilse vrijwilligers. Graag hadden we in de top 3 geëindigd, maar dat wilden alle negen dorpen graag. Langzaam dringt het echt door, niet in de eindfinale.

Maar: the show must go on.
En dat doen we ook in Gilze. Zondagmiddag 20 december hebben we weer een spraakmakende show klaar staan met Gils talent Rens Quirijnen Jr. Creative bij Etcetera en hoofdgast Alco de Jong (VP Country Manager Discovery Networks Benelux). Nico Baay en Frans Verheijen staan in de Gilse Quiz tegenover elkaar. En we starten met muziek van Simone en band.

Troost
Na afloop van de Derby finale met Nispen, of Nipsen zoals ze dat graag zelf zeggen, als winnaar van de Dorpen Derby 2015 was het tijd voor de afterparty. En de Spraakmakers zijn de Spraakmakers niet als ze nog iets uit de mouw toveren. Gekleed als Sharp Dressed Man inclusief vlammend rode schoenen pakte ze het podium om het publiek op te zwepen. ‘Wat is Gilze gezellig’ hoor je in de zaal. Ook ontving Gilze veel complimenten. Volgens sommige insiders was Gilze met Zo104 misschien wel te professioneel. ‘Gilze komt er op eigen kracht ook wel’, werd als troost zin gebruikt.

De Spraakmakers

De gangmakers uit Gilze

De dag na de finale
Na een nachtje slapen kijken we tevreden terug op de Dorpen Derby. Het heeft Gilze een mooie ZoMaar en Kids-Zo104 opgeleverd. Ook zorgt de Derby voor een steun in de rug bij nieuwe Zo104 shows en andere ideeën. Binnen Gilze en omgeving is de support enorm geweest en nog meer mensen zijn fan van Zo104 en haar initiatieven. Een grote opsteker voor alle vrijwilligers die veel tijd hebben gestoken in de shows en de Derby. Ook de partners van die vrijwilligers die tijd hebben ingeleverd om dit idee ruimte te geven.

Op deze plek bedanken we dan ook alle partners, fans, vrienden en ondernemers die hielpen met raad en daad.
Grote complimenten aan onze provincie Noord Brabant voor deze geweldig goed georganiseerde wedstrijd en knallend eindfeest. Ook een compliment aan de filmploegen van Omroep Brabant voor de prettige samenwerking. Tot zo, tot snel 🙂

We sluiten af met tekst van De Dijk: “Het gaat niet om de bestemming maar de reis.”

2 thoughts on “Gilze nummer 4 in de DorpenDerby 2015

  1. Theo Donkers schreef:

    Als t golft, dan goff t goed!

  2. Theo Donkers schreef:

    Mooi zo.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

Reacties zijn gesloten.