Geluid staakt net voor aanvang Zo104 show

Na afloop van de Zo104 show nummer 8 is het volle bak aan de bar van de foyer in de Schakel. Het publiek geniet na van de show. Maar heeft ook wel gemerkt dat de start van de show ander verliep en dat het geluid was niet optimaal. Maar met een drankje in de hand en veel gezelligheid om je heen is dat snel vergeten. De gasten passeren in de foyer nog een de revue bij de Zo104 publiek.

Rens Quirijnen vertelde over de wereld van ideeën, reclame en brainstormen aan de hand van leuke eigen filmpjes en goede voorbeelden. Maar ook gaf Rens aan dat veel ideeën in de vuilnisbak verdwijnen omdat ze niet goed genoeg zijn. Hard werken dus.

In de Gilse Quiz waren de eerste 3 ‘makkelijke’ vragen toch niet zo eenvoudig te beantwoorden. Raad de stem van deze bekende presentatoren. Het publiek herkende de stemmen van o.a. Mies Bouwman wel. Nico Baay en Frans Verheijen gingen nek aan nek naar de laatste vraag toe. Frans Verheijen pikte net de prijs weg voor de neus van Nico en is toegevoegd aan de Wall-of-Fame.

Hoofdgast Alco de Jong gaf het publiek inzicht in de TV wereld van Discovery Networks. En hoe een man uit Chaam bij Discovery terecht komt. Zo hebben zenders adverteerders nodig die bij de kijkersprofiel passen. Daarop kun je programma’s kiezen, zelf maken of inkopen. Dat Nederland erg houdt van Engelse en Amerikaanse programma’s is iets om rekening mee te houden in de programmering. Niet alles werkt even goed en moet aangepast worden. Alco had tal van voorbeelden meegenomen.
Alco de Jong

De Spraakmakers hebben niet alleen het publiek vermaakt in deze show maar al voor aanvang voor veel ophef gezorgd. Gilze is getrakteerd op een lesje ‘media’ waar sommige Gilzenaren heftig op reageerden. Zo104 gaat natuurlijk niet naar de Boodschap in Rijen. Want Gilze is zo!

Jan’s platenkast verraste weer voor de achtste keer. Tal van muzieknummers hebben een relatie met elkaar. De media kan die maken of breken. Ook Jan was zelf wel eens in het nieuws. Binnenkort zijn Jan’s Platenkast en de Spraakmakers van Zo104 te zien op ons YouTube kanaal.

Hoofdredacteur BN DeStem Hille Van der Kaa gaat als laatste het podium op om haar verhaal te brengen in de Zo104 column. Vroeger kende ze Gilze alleen omdat ze op weg naar familie via Gilze naar haar bestemming reed. Nu als hoofdredacteur van de krant leerde ze Gilze beter kennen. Via collega’s maar ook via tal van nieuwsberichten. Dat Hille goed op de hoogte is blijkt uit haar voorbeelden zoals dat Nico Baay erg bezorgt is om zijn dorp. Nu heeft ze Nico ontmoet in de redroom van Zo104.

Simone en band was de grote pechvogel in de show. De voorbereidingen liepen gesmeerd en al het licht en geluid inclusief van Simone en band was ingeregeld. Beelden en video’s stonden in de startbokken. Maar net voor aanvang van de show staakte het geluid en opnieuw afstellen was niet meer mogelijk. Dus moest het publiek een kwartier extra wachten. Ondertussen werd er een andere geluidstafel aangesloten. Daarom deze keer dus geen live muziek vooraf aan de show, maar wel in de show, op de bank, een prachtige akoestisch nummer van Simone met gitarist over haar vader. Daarvoor ontving Simone een groot applaus van het geraakte publiek. Simone doet het graag nog een keer over met de hele band.
Simone Zingt

Ook was er de uitreiking van de cheque voor het Zo-tje. Het broodje dat de Spraakmakers samen met bakker Waegemakers uit Gilze maakten en waarvan een deel bestemd is voor het goede doel Home of Good Hope.
Zo-tje voor goed doel Home of Good Hope

Natuurlijk startte Marjolein en Caroline de show met een korte terugblik op de Dorpen Derby en bedankte de Gilse fans. Ariane Zwarts was aanwezig namens onze Gemeente Gilze-Rijen om een cadeau aan te bieden. Zo104 ontving als nummer 4 in de Brabantse Dorpen Derby 2015 nieuwe zenders die tijdens de show intensief gebruikt worden. Niet alleen Zo104 kan hiervan gebruik maken maar ook andere verenigingen.

21 februari is Zo104 er weer, met perfect geluid en meer geluk. Tot zo, tot in het nieuwe jaar 🙂