Spraakmakend verhaal in 2015 voor Gilze en Zo104

Het jaar 2015 heeft voor Zo104 een bijzonder plakboek opgeleverd met daarin spraakmakende verhalen. Op de eerste bladzijdes van het boek staan de foto’s van de laatste twee Zo104 shows van seizoen 2014-2015. Met natuurlijk de afsluiting van het eerste volledige seizoen, op zondagmiddag 29 maart om precies te zijn. Een knallend einde van Cesar Zuiderwijk met Jacco van de Sande drummer bij ‘Middle Of Nowhere’.

Zo104 terugblik 2015

Bladeren we verder door ons boek dan zien we de start van een nieuw verhaal ontstaan. Het Zo104 seizoen, wat op 19 oktober 2014 van start ging, was ook het begin van een andere avontuur voor de 25 vrijwilligers van Zo104. Het leek Zo104 een leuk idee om Gilze in te schrijven bij de Brabantse Dorpen Derby 2015 (BDD). Dus trokken we de stoute schoenen aan. De BDD, een wedstrijd van provincie Noord Brabant, heeft dit jaar ‘Cultuur’ als thema. Uit de 92 inschrijvers nomineerde de vakjury van de BDD negen dorpen. Ook Gilze was met Zo104 een van die 9 finalisten.

Op 30 mei luidde het startschot van het BDD avontuur met een kick-off in de leerfabriek van Oisterwijk. Burgemeester Jan Boelhouwer, fan van het eerste uur, was samen met de wethouder van cultuur Ariane Zwarts, Nicole Severens en Hilde van Opstal van De Schakel aanwezig bij de feestelijke opening van de derby-wedstrijd. Voor alle Gilse vrijwilligers een fijne steun in de rug. Daar pakte Gilze de uitdaging van de jury op, ‘zoek verbreding en bind meer mensen aan je idee’.
We slaan de bladzijde om en zien het eerste resultaat voor de bewoners van Gilze. De zomer pick-nick ‘ZoMaar‘ op zaterdagavond 18 juli. Met geweldig weer een groot succes en fraai in beeld gebracht door Omroep Brabant.

Na veel tv-opnames met Omroep Brabant en DBB bijeenkomsten was op 12 december alweer het eindpunt van de Derby. In de grote finale, die live te zien was bij Omroep Brabant, eindigd Gilze net buiten een podiumplaats op nummer vier. Nispen is de gelukkige winnaar. Als verrassing ontvangt Gilze in de Zo104 show van 20 december een mooie prijs uit handen van Ariane Zwarts. De gemeente Gilze-Rijen schenkt, als blijk van dank, zenders die in de Zo104 show gebruikt kunnen worden.
Maar Gilze is nog niet klaar met het Derby verhaal want na het seizoen 2015/2016 is er nog een Kids-Zo104 geprogrammeerd, een extra show voor en door de kinderen van groep 8 van Basisschool de Bolster Gilze.

Hiermee sluit Zo104 haar plakboek 2015 op de warmste kerstdag ooit en zet de champagne alvast koud voor 1 januari. Het is een boek vol bijzondere momenten met fans, sponsors, Schakel, vrijwilligers, provincie en onze gemeente. Maar nog liever dan terugkijken in het plakboek kijkt Zo104 vooruit. Naar de shows van 21 februari en 3 april bijvoorbeeld en wie weet een tweede ZoMaar pick-nick op een zomeravond met mooi weer,zomaar ergens op een weiland aan de rand van Gilze ons durp.

Alle vrijwilligers wensen je een spraakmakend 2016 en een mooi eigen plakboek vol leuke verrassingen. Tot zo, tot snel 😉