Modetalent te gast bij Zo104 op 21 februari

zo104_21feb-2016_07Wat heeft Gilze met mode en hoe modebewust is Gilze? Als je de gelukkige was met een kaartje voor Zo104 dan heb je het antwoord kunnen horen. In de theaterzaal van de Schakel in Gilze is op zondagmiddag 21 februari een spraakmakende show vol talent uit Gilze en omstreken. Simone van den Eertwegh brengt een korte maar mooie set muziek Nederlandstalige muziek. 
Om 14.50 uur is het tijd voor de eerste gast, Floor Kolen. Floor neemt het publiek mee in de wereld van modedesign. Na haar modeopleiding in Amsterdam mag Floor starten bij G-star waar ze al snel belangrijk werk mag doen. Als jong meisje uit Brabant leert ze daar het commerciële modevak. Dan verplaatst haar werk zich naar Parijs, met een andere bedrijfscultuur en veel creatieve uitdaging. Werken met een breed scala aan materialen en technieken blijft haar boeien. Floor vindt het daarom ook belangrijk om naast je werk eigen vrije projecten te doen. Hoeden maken of samen met haar vader werken aan een motorfietsproject. Met tal van mooie voorbeelden laat Floor haar werk zien.

Of Gilze modebewust is wordt beantwoord door de spraakmakers. Als drie Gilse jongens dagen ze elkaar uit het best gekleed te verschijnen in de Zo104 show. De eigen kledingkast valt dan wel erg tegen dus gaan ze op zoek naar professionele modehulp. Die vinden ze in Bavel bij Bastiaansen Modestad. Daar worden onze Spraakmakers door Geert Bastiaansen zelf in het nieuw gestoken. Het publiek in de Schakel mag zelf, na een live modeshow, kiezen wie het mooist gekleed gaat. Bas, sportief en vlot gekleed,  gaat met de eerste prijs lopen. Maar ook Marcel met zijn gewaagde outfit en Maarten met zijn stijlvol pak zagen er top uit.

De Gilse Quiz is spannender dan ooit. Sybilla de Jong en Mariëlle de Jong geven elkaar geen ruimte en willen graag de prijs pakken. In de laatste 2 vragen kan Sybilla haar achterstand goedmaken en is ze de winnaar waarna ze wordt toegevoegd aan de wall-of-fame van Zo104.
Jan weet met zijn platenkast ons weer te verrassen met leuke platen en anekdotes. Zoals de best en slechtst geklede popartiest. Op het Youtube kanaal van Zo104 kun je binnenkort Jan’s Platenkast terugkijken.

De laatste Zo104 gast op de rode bank is Janneke van Opstal. Janneke heeft lang in de Oranjestraat van Gilze gewoond en was als kind al een vrije geest. Met haar levenshouding: ‘ik ben wie ik ben en doe wat ik graag doe’ schopt ze het tot fotomodel en werkt door heel Europa.  Met net een maatje meer is Janneke ‘plus’ model of ‘curve’ model. Voorheen had Janneke nog nooit van dit vak gehoord maar via een tip en veel lef rolde ze erin. Nu werkt ze voor veel grote merken. Dat curve-model nu een eigen label krijgen opgeplakt vindt Janneke jammer. Alle mensen zijn divers, waarom dan niet in de modellenwereld. Een catwalk show met veel variatie in modellen zou mooi zijn. Omdat Zo104 nu voor het eerst werkt met een gloednieuwe beamer, zijn alle beelden op het grote scherm nog mooier. Ook de foto’s van Janneke knallen er vanaf. Een compliment voor de jongens van de techniek.
Hoe sluit je een spraakmakende show af met zo veel lokaal talent? Dirk Terpstra neemt de uitdaging aan en trakteert het publiek in de Schakel op een mooie bijzondere afsluiting. In zijn column, die begint met een bezoek aan de lokale slager, houdt hij Gilze een spiegel voor. Dirk, geboren in Friesland, schetst het verschil tussen een Brabander en een Fries. Een Fries mag dan nuchter genoemd worden en alleen ‘carnaval’ vieren bij 10 centimeter ijsdikte,  er zijn net zo veel nuchtere Brabanders te vinden die schaatsgek zijn. Maar samen houden ze allebei van een feestje. En zo werd Zo104 ook weer een feestje op de winderige zondagmiddag van 21 februari met een groot en dik applaus van de zaal.  Dank aan alle gasten en Zo104 vrijwilligers. Op 3 april is Zo104 er weer met Food als thema. Dit is dan alweer de laatste show van dit seizoen waar Gilze nog 1 keer van kan genieten. Tot zo, tot snel 🙂