Op 3 april in de Gilse Quiz


Briene-Brienessen-en-Thomas-Kock-3apr-2016In de Gilse Quiz staat Briene Brienissen tegenover Thomas Kock. Deze twee professionals uit de horeca durven de strijd aan. De manager neemt het op tegen de kok.

Briene Brienissen is nu werkzaam bij de Bonheur Horeca Groep waar hij verantwoordelijk is voor inkoop, projecten, optimalisatie en ontwikkeling van de bedrijfsonderdelen en automatisering. Veel Gilse mensen kennen Briene van cafe de Tip waar hij vanaf zijn 18e achter de bar stond en zo de smaak van het vak te pakken kreeg. Een studie aan de NHTV Hogere Hotelschool was dan ook een logische stap. Na stages in Kuala Lumpur en Antwerpen studeerde Briene in 2009 af bij Bonheur en is daar nog steeds werkzaam.

Thomas voelt zich in een topkeuken als een vis in het water. Hij heeft alles in huis om de sterren van de hemel te koken. Zo deed hij in 2011 mee aan de finale van het programma Topchef op RTL5 en was hij leerling bij Francois Geurds (Restaurant FG*) in Rotterdam. Daarvoor was hij al leerling bij Auberge du Bonheur in Tilburg en Restaurant Zuyd in Breda. Collega’s en klasgenoten noemen hem een vakidioot. Met minder dan goed neemt hij geen genoegen. Dit Gilse talent werk bij het twee sterren restaurant van François Geurds, FG Restaurant. Daar is hij Chef de Partie.

Lees hier de complete line-up van de Zo104 show van 3 april 2016