Zo104 Kids groot succes

Zeven uur in de avond op vaderdag 2016 en de laatste gasten gaan naar huis. Op deze vaderdag presenteren de twee groepen acht (2016) van Basisschool de Bolster hun talkshow, Zo104 Kids. Dit naar idee van de  Zo104 talkshow. 14.30 uur. De theaterzaal van de Schakel in Gilze zit vol tot en met het balkon. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Wat hebben de kids van de groepen 8 bedacht en gemaakt?  De gasten op de line-up laten al zien dat het niveau hoog is.

Zo104 Kids Gilze
Bekijk meer foto’s op Facebook Zo104 

Muziek is van Cecilia Primo. Als de zaal zich vult brengen deze jonge Gilse muziektalenten een breed scala aan nummers. Veel bekende melodieën komen voorbij.
De eerste gast op de bank bij Nynke en Demi, die samen met Marjolein de presentatie verzorgen, is Femke Jansen die onder de naam Femkeej op YouTube twee kanalen heeft. Op één kanaal toont Femke persoonlijke video’s over dingen die ze mee maakt, zoals een schoolreisje naar London. Haar andere kanaal (https://www.youtube.com/user/femkeeej) gebruikt ze voor beauty lifestyle en make-up tips. Ze heeft meer dan 11.900 abonnees. Dat de YouTubers van vandaag, de bekende Nederlanders van morgen worden, blijkt wel uit het interview. Ga naar DYTG.nl, het Nederlands Grootste Online Video Evenement, en je ziet hoe groot dit nieuwe TV-kijken is.

Dan is het tijd voor de Spraakmakers, Bolster style. De Kids komen met een sterke variant op de Spraakmakers van Zo104. Natuurlijk gaat het hier om bekende YouTubers. Opdracht: maak een parodie op een bekend YouTube talent. De vele ouders in de zaal hoorden dan wel veel onbekende namen voorbij komen, de kids kennen al deze namen alsof het popsterren zijn. Na afloop van de docu mag het publiek via applaus een winnaar kiezen. Bekijk hier de Spraakmakers video.
De Bolster heeft ook een team voor de ZoZoo fimpjes. Grappige internetfilmpjes om even bij de ontspannen.
Een Quiz bedenken is geen eenvoudige taak, dat weet het Zo104 quizteam als geen ander. De Bolster Kids zetten een sterke Gilse Quiz neer met verrassende kandidaten; twee vloggers. Femkeeej probeert te winnen van DeMakangames. Bij de eerste vragen neemt Makan een grote voorsprong op Femke. De vragen over YouTube zijn niet allemaal even makkelijk. Vooral bij de laatste vraag: hoeveel emoticons kun je benoemen, bleek Femkeeej net wat slimmer in het spel door Makan 17 emoticons te laten raden. Femkeej mag dan ook de Bolster- beker op de schoorsteenmantel zetten. We zien deze prijs graag terug in een van haar vlogs 🙂

Tijdens de bitterbalsponsorshow geniet de hele theaterzaal van de Schakel van een heerlijke bitterbal aangeboden door Broenen Top 1 Toys Gilze. Want volgens de kids van groep 8 is dat de leukste winkel voor games en speelgoed.
Lest best, zeggen ze in Gilze. Tijd voor de hoofdgast. Het jonge gaming bedrijf uit Breda; DreamPunks. De oprichters zitten dan nog wel op school (NHTV Breda) maar ondertussen runnen ze een bedrijf met meer dan 40 medewerkers. Hun specialiteit; games die gebruik maken van eye-tracking techniek. In mensentaal is dit een techniek om met je ogen een computer te besturen. Via drie infrarood camera’s worden je pupillen van je ogen gevolgd en weet het spel precies waar je naar kijkt. Volgens DreamPunks een veel natuurlijkere interactie met je computer als via een muis of joystick. Ook mag een live demonstratie van een game niet ontbreken. Zo ziet het publiek de kracht van oog bestuurde games. Misschien een interview vol met Engelse termen, die in de game industrie gebruikelijk zijn, maar dit is voor de presentatie van Nynke en Demi geen probleem. Deze meiden hebben zich goed voorbereid.

Na de DreamPunks is het aan Daan om de zaal te boeien. In Daan’s Gamekast neemt Daan de zaal mee in de wereld van gamemuziek. Melodietjes die bij velen niet meer uit het hoofd te wissen zijn. Denk maar aan Packman of aan de Super Mario games. Zelfs top 40 nummers zijn geïnspireerd op gamemuziek, of omgekeerd. Talenten als Afro Jack maken muziek voor games als Call Of Duty Black Ops. De ouders van Daan mogen trots zijn op dit kleine ‘platenkast’ talent. Hier een link naar Daan’s Gamekast video.
De afsluiting in de Zo104 shows is een spraakmakend verhaal. De Bolster Kids hebben meester Luc van groep 1-2 weten te strikken voor de column. Luc geeft een lesje geschiedenis en start met de ‘draai’ telefoon uit de jaren ’70 zoals die bij bijna iedereen in huis stond. Nu waarschuwt hij zijn eigen kind: je krijgt vierkante ogen van lang gamen, net zoals zijn ouders hem waarschuwden.
Veel kids van de Bolster maakten hun eerste theatertalkshow. Veel ouders beleefden hun eerste Zo104 (Kids) show. De leerkrachten van Basisschool de Bolster organiseerden hun eerste Zo-show. Wij van Zo104 zagen voor de eerste keer dat de jeugd uit Gilze veel supertalent in huis heeft. Daarom veel dank aan de Bolster groepen 8 van 2016 en de leerkrachten. Ook dank aan de gasten en vrijwilligers van Zo104 die zich hiervoor hebben willen inzetten. Een laatste dank aan Marcel; Gildeslager Pijnenburg voor de extra 100 belegde broodjes tijdens de Zo104-Kids.

We zien elkaar weer op  zaterdagavond 23 juli bij ZoMaar, de gratis zomerpicknick van Zo104. Aanvang 21.00 uur met leuke muziek, een avondfilm en een standup comedian. Locatie: Warande, bij de voetbalvelden. Tot zo, tot ZoMaar 🙂