Shoulders of Giants live bij Zo104

Shoulders of Giants live bij Zo104Een nieuw Zo104 seizoen met al weer de 11e editie van deze talkshow. Dat is elf keer een volle uitverkochte zaal en even zoveel muzikale invullingen. Want traditiegetrouw start Zo104 met een mini concert van een half uur. In deze eerste show van dit seizoen 2016-2017 staat Shoulders of Giants op het podium. Een zeer getalenteerde Tilburgse band rondom frontman Mark van Bavel (Gilze). Met twee EP’s en een full-length debuutalbum: At Wits’ End, opgenomen in de Split Second Sound studio in Amsterdam, staan ze in de startblokken om de wereld te veroveren. Toch hebben ze tijd gevonden om in theaterzaal de Schakel Gilze te laten horen hoe hun muzikale hart klopt.
Vier jaar geleden (2012) is Shoulders of Giants opgericht toen gitarist Daniël Hemmen, drummer Koen Wijnen en bassist Thijs Tervoort frontman Mark van Bavel ontmoetten. Vanaf de schouders van de ‘giants’ uit de rock geschiedenis kijkt Shoulders of Giants verder en ontwikkelen zijn eigen stijl. Zelf omschrijven ze die stijl als ‘hardere alternatieve rock’ die toegankelijk is voor een breed publiek. Op het podium zetten de heren een strakke en zeer energievolle set neer die al menig muziekkenner heeft verrast. Bijvoorbeeld in het uitverkochte Camden Rocks festival in Londen. Onlangs speelde Shoulders of Giants in het voorprogramma van hun muzikale helden van Green Lizard. Meer info op www.shouldersofgiants.nl
Op zondagmiddag 23 oktober staan deze talenten bij Zo104 voor een spraakmakend mini concert.

Tot zo, tot 23 oktober