Bijzonder moment in Zo104 talkshow

Zo104 heeft een sterk line-up, met muziek van Myllie Tunes, met de ongelofelijke doorzetter Robbert Timmermans, met Laura Gerritsen -van Heijst en Mark Brands in de Gilse Quiz, die niet alleen gaat over Gilse vragen en de hoofdgasten Leen en Bertus van Schorem haarsnijder & barbier uit Rotterdam. Als afsluiter is er Loes van Poppel met een sterke column over ‘eigenwijs’. Natuurlijk is er ook Jan’s Platenkast en de Spraakmakers.

Eigenwijs is het thema op 18 december in de theaterzaal van de Schakel op 18 december 2016. De kick-off is voor Myllie Tunes om het publiek te boeien. Met slecht één gitarist als support lukt het Myllie om het publiek te pakken. Myllie Tunes, die een groot avontuur met The best Singer Songwriter (van 3FM DJ Giel Beelen) van Nederland achter de rug heeft, zoekt nu naar haar eigen identiteit en richting in de muziekwereld. In februari start Myllie met haar eigen CD-opname, compleet met band. Een goede reden om haar te blijven volgen want de uitkomst van deze CD kan alleen maar verrassen. Complimenten van Z0104 voor haar sterke akoestische set.

millie-tunes-zo104_18dec2016

De eerste gast op de bank bij Marjolein en Caroline is Robbert Timmermans. We gaan zijn life story hier niet allemaal herhalen, maar Robbert is een Gilse gast die zijn complete wereld- en toekomstperspectief heeft moeten bijstellen… en hoe! Een echte doorzetter waarvoor grenzen alleen op papier bestaan. Van de top van de Nederlandse motorcross naar de top in de artistieke wereld, dat is wat Robbert zijn drive is. De drive om de beste te zijn, zit zo in zijn DNA verweven, dat hij het zelf af en toe vergeet. Het Zo104 publiek hangt aan zijn lippen bij zijn indrukwekkende verhaal.
robbert-timmermans-02_zo104_18dec2016
De Spraakmakers knabbelen aan de facts van de Triviant vragen. Het mag dan wel op papier staan, maar hoe hoog is onze kerktoren nu eigenlijk als hij hem echt opmeet? Zo zegt, zo gedaan. Wederom geniet het publiek van de Spraakmakers en hun capriolen.
De Gilse Quiz draagt het thema ‘eigen wijsje’ en gaat niet over Gilse vragen maar over muziek. Laura Gerritsen -van Heijst en Mark Brands staan op het podium in het theater van de Schakel en proberen elkaar de loef af te steken. Met de vragen over muziek uit de Efteling moet Mark Laura al achter zich laten. En met de laatste vraag over musicals geeft Laura vol gas op haar favoriete thema en scoort het volle aantal punten.
Gilse Quiz
Veel Zo104 bezoekers waren speciaal gekomen voor Schorem en dat was te zien aan de styling van veel bezoekers. Voor wie Schorem niet kent, Schorem is een old-school barbier uit Rotterdam, de hotspot voor een eigenwijs mannenkapsel zoals we dat kennen uit de jaren 1930-1950. Het verhaal van Leen en Bertus leest als een jongensboek. Je bedenkt iets in het café, iets wat je leuk vindt en wordt meegesleurd in een roller-coaster van aandacht en hype. Maar met je Rotterdamse nuchterheid blijf je fun maken en in je schoenen staan. Een mooi voorbeeld van eigenwijsheid. Dit interview zou eindeloos door kunnen gaan, was het niet dat Robbert Timmermans een persoonlijk cadeau had gemaakt voor zijn idolen. Een beschilderd varken (Reuzel is het huismerk van Schorem) zoals alleen Robbert dat kan doen, zeer persoonlijk en met een unieke invulling. Mooi om te zien dan Schorem letterlijk zonder tekst op de bank zat bij het ontvangen van dit bijzondere cadeautje. Rotterdammers stil krijgen is echt een hogere kunst.

Schorem Lees Bertus Robbert

Na Schorem mag Jan’s Platenkast het publiek meenemen in het thema ‘eigenwijs’. Dat de muziekwereld barst van de eigenwijze artiesten blijkt al snel. Jan eindigt met Bob Dylan die zijn Nobelprijs voor literatuur niet komt ophalen en de Engelse band Oasis, het kwadraat van eigenwijsheid is 2 broers in 1 band. Een mooie maar wat lange Jan’s Platenkast deze keer.
De moeilijkste opdracht in de Zo104 talkshow is de column. Je bent als laatste aan de beurt met alleen een eigen verhaal. Loes van Poppel (19 jaar) was zo dapper om dit op te pakken. Wij zeggen een eigen wijze beslissing van deze jongedame om dit aan te durven. Loes zet een mooi verhaal neer over haar eigen ervaringen als puber die iedere dag 2x 15 kilometer aflegt van/naar haar school in Breda en (jaren) later op kamers gaat in Tilburg. Maar af en toe moet Loes toegeven dat moeder toch zinvolle adviezen heeft.
loes-van-poppel_zo104_18dec2016
Zo104 sluit traditioneel af met een leuk kort ZoZoo-filmpje. Deze keer over katten en kerst, alleen kattenbezitters snappen deze humor, ze slopen je hele kerstboom. De website Zo104.com verklapt dat op 12 februari 2017 de volgende Zo104- show is. Het hele Zo104-team wenst jullie een spraakmakend 2017 maar eerst fijne feestdagen en een veilig oud- en nieuw.

Tot zo, tot in het nieuwe jaar 🙂

One thought on “Bijzonder moment in Zo104 talkshow

  1. Frans Adriaanse schreef:

    Geweldig genoten.Zoals ook de vorige keren.Dank voor de gezelligheid.

Reacties zijn gesloten.