Zo104 van 12 februari is waar kampioenfeest

Talkshow nummer 13 start klokslag 14.30 uur op huisnummer 104 in de Schakel als op straat de laatste sneeuw wegsmelt. Alle confetti van de Sauwelavonden is opgeruimd en het personeel van de Schakel staat al klaar voor wederom een volle zaal. Bij Zo104 betekent dat ook 350 bitterballen bakken. De bitterbal is deze keer gesponsord door Roy van Kerkhof van De Advocatenbus (Gilze). Leuk dat Roy met zijn jonge bedrijf Zo104 wil steunen en het publiek verwent met een ambachtelijke bitterbal.
Bitterballen bij Zo104 talkshow

Vers Gils talent bij Zo104
Op het podium staat deze keer een band uit Gilze. De Verse Helden Band. Ze brengen covers uit een breed stijlenpalet. Het ontstaan van deze band is te danken aan het initiatief van Gilse muziekliefhebbers. Met hun Verse Helden stimuleren ze aankomend muzikaal talent en laten ze podiumervaring opdoen. Het bijzondere aan de Verse Helden band is het brede muzikale spectrum wat ze kunnen bestrijken. Ze kunnen stevig uit de hoek komen maar ook ingetogen met close-harmony en veel tekstbeleving dankzij drie zangeressen. Verse Helden Band en het publiek van Zo104 blijkt een goede match. We hebben ze ook gehoord bij Verse Helden in november en we zien/horen de grote progressie die ze hebben doorgemaakt. Dit belooft nog veel moois voor de toekomst.

Tijmen Hendrickx traint met grote namen
De eerste gast bij Marjolein en Caroline is Gils talent; personal trainer Tijmen Hendrickx. Tijmen is opgegroeid in Gilze en traint nu kampioenen. Namen als kickbokser Rico Verhoeven en JD Hardwell staan op zijn lijstje. Tijmen gaat 100% voor zijn leerlingen en verwacht dat ook terug. Dankzij deze houding heeft hij veel aanvragen. Niet alleen bekende namen maar ook jij en ik met een doel, die er voor willen gaan, kunnen bij Tijmen terecht. De beste tip op een vraag van Marjolein, ‘wat moet je doen om fit te blijven’ is ‘let op je eten en drinken’. Meer gaan sporten werkt alleen als je ook op je voeding let. Laat dat pilsje en die snack ‘s avonds dus staan. Volgens Tijmen maakt dit echt het verschil. Geen dieetboeken maar Gilse nuchterheid dus. Het trainen met Rico is complex omdat je onderdeel uitmaakt van een heel team met gespecialiseerde trainers. Je kunt niet altijd je programma afwerken zoals bedacht. Samen moet je het doen. Bijzonder aan deze training is de insteek. Rico is een reus maar Tijmen’s programma is als die voor een lichtgewicht, lichtvoetig en snel. Skills die in de ring goed van pas komen.

De gasten van Zo104

Spraakmakers maken kampioenen
De Spraakmakers leggen de lat hoog. Met een lijst van nationale kampioenen op tafel proberen de heren één van de bekende sportlegendes te strikken mee te werken aan hun 13e aflevering. Maar Maarten, Marcel en Bas halen bakzeil. Gelukkig heeft Marcel een briljant idee; hij gaat van Bas een topsporter maken. Na een snoeiharde training met veel bloed, zweet en tranen blijkt waarvoor Bas het allemaal doet; het sjoelbaktoernooi in de Soos ’t Trefpunt! Bas neemt het op tegen kampioen Nel (beest van de bak) Lanslots. Ondanks de heftige training onder leiding van coach Marcel legt Bas het af tegen Nel. Op het YouTube kanaal of website van Zo104 kun je deze avonturen terug zien.

Sportduel in Gilse Quiz
De Gilse Quiz staat in het teken van sport met twee kampioenen; badminton topper Sandy van Trier staat tegenover tafeltenniskampioen John de Vet. John neemt in het eerste deel van de quiz een ruime voorsprong op Sandy. Maar we hebben hier twee sporttalenten tegenover elkaar staan en die willen allebei winnen. Sandy herpakt zich en vecht terug. De doe-vraag is zo lang mogelijk hoelahoepen. Verrassend genoeg houdt John dit 2 seconden langer vol dan Sandy. De laatste vraag is allesbepalend. De Gilse Quiz schotelt 25 ballen voor. Geen bitterballen  maar balsporten. Maar welke bal hoort nu bij welke sport. Herkende jij alle ballen? Sandy denkt er meer te kunnen opsommen dan John. Ondanks alle vechtlust van Sandy is John de Vet deze keer de winnaar van Quiz nummer 13. Gefeliciteerd John!

Vrienden van Zo104
Tijdens het bitterbal moment is de band weer aan zet en brengt twee mooie nummers. Dit is ook het moment dat alle vrienden van Zo104 worden bedankt voor hun steun. Want dankzij inzet van velen is Zo104 mogelijk en kan het publiek voor slechts € 3,50 genieten van de talkshow.

Nederland is kampioen telefoon aftappen
De tweede gast op de bank is Sander Schaepman bekend van het TV-programma Hunted. Marjolein en Caroline vallen met de deur in huis; Nederland is kampioen telefoon aftappen in de wereld. Ja, zegt Sander, we tappen veel af en dat zit in onze cultuur. Ieder land heeft zijn eigen cultuur en dat weerspiegelt zich in wetgeving en beleid. In Amerika mag je bijvoorbeeld veel sneller een inval doen in een woning, daar zijn we in Nederland terughoudend in. Sander heeft jaren ervaring binnen de politie en werkt nu bij zijn eigen bedrijf. Dit bedrijf geeft training, advies en doet aan opsporing. Zo is Sander ook gevraagd voor het TV programma Hunted. De balans vinden tussen werkelijkheid en entertainment was een uitdaging. Bij veel detective- of misdaadseries is de werkelijkheid ver te zoeken. In 1 enkele aflevering heeft de hoofdrolspeler vaker een pistool in handen dan een politieagent in zijn hele loopbaan. Opsporingstechnieken worden steeds beter en we laten lang niet alles zien op TV bij Hunted, daar zijn we nog erg vriendelijk volgens Sander. Het vinden van een vermiste persoon of een gevaarlijke verdachte dat is waar het om gaat. Dat we overal via camera’s gevolgd kunnen worden weten we. Maar dat we op internet ons DNA achter laten weet lang niet iedereen. De kracht bij opsporing ontstaat tijdens het combineren van informatie uit verschillende bronnen (bigdata). Dan zie je patronen die voorheen onder de radar bleven. Vaste patronen zijn zo ingesleten dat een verdachte daarmee door de mand valt als hij opgejaagd wordt.

Jan is voetbal kampioen
Jan’s Platenkast pakt uit met zijn kampioenen. Dat Jan zelf kampioen was met zijn voetbalteam is hier bijzaak. In zijn platenkast staan zo veel voorbeelden van kampioenen dat slechts een klein deel aan bod komt. Maar als er winnaars zijn dan zijn er ook verliezers. Dit geeft muzikanten weer inspiratie voor prachtige nummers. Ook hebben sporters iets met muziek. Tijdens trainen of bij opkomst zoals de darter Michael van Gerwen die zelfs twee nummers combineert. Kijk op ons YouTube kanaal voor deze aflevering van Jan’s Platenkast.

Rolph Dols staat in een zaal vol kampioenen
Sportgek Rolph Dols is op zijn plaats in de column van Zo104. Als wethouder van Gilze Rijen houdt Rolph zich bezig met economische zaken maar zijn interesse is uiterst breed. Met een mooie vergelijking laat hij het verschil zien tussen een topsporter met mega budget en een topsporter die zelf de eindjes aan elkaar moet knopen. Allebei komen ze tot een topprestatie maar de weg daar naar toe en de houding van deze sporters zijn totaal verschillend. Rolph maakt een bruggetje van topsport naar sporten voor een goed doel zoals Alpe d’HuZes. Een berg vol met kampioenen met vaak ook een indrukwekkend verhaal. Ook persoonlijke overwinningen maakt een persoon een kampioen en Rolph is daar geen uitzondering in. Voor hem was het lang niet zo vanzelfsprekend om voor een volle zaal een toespraak te kunnen houden. Een welverdiend applaus voor Rolph Dols klink in de theaterzaal van Gilze.

Van Zo104 heb je dit seizoen nog 1 show tegoed. Deze show staat geprogrammeerd op zondag 2 april 2017. Op 12 maart start de kaartverkoop. Tip: Zo104 heeft veel fans en ook familie en vrienden van onze gasten willen graag een keer komen kijken. Dus als de Zo104 kaartverkoop 3 weken voor aanvang van de show om klokslag 10.00 uur opent ontstaat er een heuse stormloop op de kaarten. Gevolg, het onlinesysteem schiet in de stress door de overweldigende aanvragen in dit piekmoment. Even later nog een keer proberen kan helpen.
Tot zo, tot 2 april 🙂