De stoorzenders van ZO104

Gilze 24 maart 2019 

Het zonnetje laat zich zien op zondagmiddag 24 maart in de Kerkstraat. Zo104 heeft een bijna uitverkochte zaal en op de posters prijken de namen: Kees Aarts, Rasti Rostelli en Walter de Vet. De opbouw loopt gesmeerd, na 20 opbouwen is iedereen op elkaar ingespeeld. Langzaam stijgt de spanning, gasten lopen binnen. Beeld, geluid en licht zijn door de test gekomen. De band doet de soundcheck, Walther en René geven de duim omhoog.

Kees Aarts zit ontspannen op de bank. Het is leuk weer even ‘thuis’ te zijn. Hij vertelt over zijn bedrijf Protix Biosystems die eiwitten produceert uit insecten, die gevoed worden met organisch afval. Ook ontwikkelde Kees met zijn bedrijf het ‘oerei’ om aan te tonen dat je op een andere, betere manier eieren kunt produceren. De kippen worden in dit geval niet gevoed met soja-voer of mais maar met insecten. Beter voor de kip en het milieu. Ook zijn er ideeën om voor kweekvis dit principe toe te passen tot een product. Nu is er voor elke kilo kweekvis 4 kilo voer nodig en dat voer bestaat uit vismeel. Voor de gevestigde orde van dierenvoederfabrikanten is Protix een flinke stoorzender want ze knabbelen aan hun markt, maar ze zien ook de kracht van het Protix idee.

Walter de Vet is een bekende in Gilze. Hij mag de zaal toespreken vandaag. Stoorzender, volgens Walter moet ieder bedrijf er een paar hebben om iedereen scherp te houden. De stoorzender zegt wat hij/zij denkt en durft ook een gewaagd idee de groep in te gooien. Natuurlijk zijn er ook negatieve stoorzenders zoals zeurpieten en profiteurs. Ook in de sport zoals bij het wielrennen. De renner die zich 200 km uit de wind laat rijden. Maar die dan wel bij de finishlijn een prachtige sprint neerzet.

De redactie was deze keer zenuwachtiger dan tijdens andere shows. Rasti Rostelli had via de telefoon aangeven het leuk te vinden om te komen. ‘Ik ben nog nooit in de Schakel geweest, het misschien wel een mooie zaal’. Hoe zaal de show verlopen en het interview. Speciaal voor Rasti is de volgorde van de show aangepast. Rasti is de slotact.
Onrustig loopt Rostelli rond na zijn aankomst in de Schakel maar op de bank bij Caroline en Marjolein is hij ontspannen en op zijn gemak. Vragen over hypnose bij pijn of verslaving of hoe hij is begonnen met dit vak komen voorbij. Als afsluiter is er tijd voor een kleine demonstratie voordat hij weer vertrekt naar de Druiventros. Drie bezoekers worden uitgekozen. Gast Kees is de eerste gelukkige. Rasti laat zien dat niet je lichaam maar je geest bepaalt waartoe je in staat bent. Als afsluiter komt Sybila naar voren. Rasti zegt; je bent zo stijf als een boomstam en hij legt haar op 2 stoelen, daarna gaat hij bovenop Sybila staan. Een ijzersterk slotstuk.

Tot zo, tot in het nieuwe seizoen.

Rasti in Gilze