Over Zo104

Verrassend, snel en prikkelend

De gasten van Zo104 omschrijven de Zo104 talkshow als zeer professioneel, verrassend afwisselend en met een lokaal Brabants karakter. Het publiek is gek op de eigen gemaakte documentaires: Jan’s Platenkast en de Spraakmakers, maar speelt ook graag mee met de Gilse Quiz en luistert aandachtig naar het interview met een lokaal talent die een bijzonder verhaal heeft. Keer op keer weet Zo104 haar publiek te verrassen met een leuk thema en bekende hoofdgasten. Hierdoor is de show snel uitverkocht.

Wat is Zo104

10_Zo104-show_18okt2015Het zondagmiddag programma van Zo104 mag je vergelijken met de populaire talkshows zoals je die op TV ziet. Met dit verschil, bij Zo104 zit je live te kijken in de bijzondere theaterzaal uit 1920 van de Schakel in Gilze (Noord Brabant).
Zo104 staat in de wintermaanden vier maal geprogrammeerd, van oktober tot maart. Het heeft steeds een ander thema en brengt dit op een zeer dynamische en visuele manier. Het schakelt snel tussen de verschillende showonderdelen en dat zonder onderbrekingen. Kom je naar Zo104 dan vliegt de tijd voorbij, van de start om 14.30 uur tot de klok van 17.00 uur zullen al je zintuigen geprikkeld worden en mag je altijd een verrassing verwachten. Want Gilze en haar Brabantse omgeving barst van talentvolle mensen met een uniek en spraakmakend verhaal.

Vaste programmaonderdelen van de Zo104 show zijn: live muziek, bekende gast, lokaal talent, een live column, Jan’s Platenkast, de super gezellige Gilse Quiz, leuke filmpjes van ZoZoo en satire/humor van de Spraakmakers van Zo104. Bekijk het YouTube kanaal van Zo104 voor onze eigen documentaires.

Voor wie en waar is Zo104

Het idee van Zo104 is bedacht door een grote groep bewoners uit Gilze. Een idee dat niet specifiek voor één leeftijdsgroep is bedacht maar voor alle jonge geesten. Ben jij jong van geest, nieuwsgierig en heb je een brede interesse dan is Zo104 een leuk middagje uit voor jou. Ondanks een lokaal karakter kunnen mensen van buiten Gilze ook volop genieten van de Zo104 show.
In de periode van oktober tot maart staan er vier shows geprogrammeerd. Wij mogen je om 14.30 uur ontvangen in het markant historisch pand van de Schakel, Kerkstraat 104, 5126 GD Gilze (Noord Brabant). Marjolein Cornelissen en Caroline Huetink verzorgen de presentatie en heten je van harte welkom bij Zo104, dé spraakmakende zondagmiddag.

Zo104 en de Brabantse Dorpen Derby 2015

Zo104 BDD

Kennis maken met onze coach Gerard Korthout die zich al goed had ingelezen

In het voorjaar van 2015 heeft Zo104 zich ingeschreven voor de Brabantse Dorpen Derby die de provincie Noord Brabant ieder jaar organiseert. Van de 92 inschrijvingen is Gilze met Zo104 een van de 9 genomineerde Brabantse dorpen die de strijd met elkaar aan gegaan. In de finale op 12 december 2015 behaalde Gilze een 4e plaats. Voor Gilze en Zo104 heeft de dorpen derby gezorgd voor meer dynamiek, verbindingen en zijn nieuwe samenwerkingen en ideeën ontstaan. Een mooi resultaat om op terug te kijken en van te genieten. Zo heeft Zo104 nu ook een zomereditie (ZoMaar) en een extra show voor en door kinderen (Zo104-Kids).

 

ZoMaar op een zomeravond

Buiten de wintermaanden kent Zo104 sinds juni 2015 ook een zomereditie: ZoMaar, een gezellige zomer picknick op een zomeravond. Een unieke locatie in Gilze wordt ingericht met klein podium en sfeervolle verlichting om ‘s avonds zijn gasten te ontvangen. ZoMaar heeft een klein maar leuk programma voor het hele gezin. 05_ZoMaar_18-7-15Toegang is gratis en je neemt zelf je stoel, hapje, drankje mee. Voor jezelf en om te delen. Bij regenachtig weer kan ZoMaar niet doorgaan omdat het een echt buitenlucht evenement is zonder overkapping.

Zo104-Kids

De Zo104 show is bedacht voor een jong volwassen publiek, ook willen we de basisschool kinderen uit Gilze graag kennis laten maken met theater. Niet alleen om naar te kijken maar vooral ook om zelf te bedenken en te maken. Daarom heeft Zo104 een samenwerking met basisschool de Bolster Gilze. Twee groepen 8 gaan aan de slag met een eigen show. Deze Zo104-Kids is een extra show in de programmering. Ouders en familie van de kinderen worden hiervoor uitgenodigd.

Zo is Zo104 ontstaan: van dagdroom naar programma

Wat zou jij willen doen op een winterse zondagmiddag? Dat was de vraag die wij ons stelden. We fantaseerden dat we gingen luisteren naar live muziek van muzikanten die aan de weg timmeren. Of dat we een documentaire bekijken over lokale of regionale personen met een bijzonder beroep of hobby. Wat lijkt het ons leuk om ook mee te kunnen spelen in een spelprogramma of rustig achterover leunen en luisteren maar een interview met een bekende Brabander, Nederlander of lokaal persoon.

18_Zo104-show_18okt2015

Presentatie: Caroline Huetink en Marjolein Cornelissen.

Ook luisteren naar een scherpe visie op actuele onderwerpen vinden we leuk op een winterse zondagmiddag. Kortom we willen verrast worden en, niet te vergeten, samen nagenieten met een hapje en drankje. Het team van Zo104 stopt niet bij fantaseren en dagdromen, maar stelt met 20+ enthousiaste vrijwilligers een programma samen, die we graag zelf zouden willen bezoeken. De naam Zo104 is een combinatie van Zondag (Zo) en het huisnummer van de theaterzaal de Schakel in Gilze, 104.

Meedoen is leuker

Het team van Zo104 geloofd echt dat meedoen leuker is. Dus heb je een tip over een onderwerp, gast, band die past binnen ons programma stuur dan een bericht naar: redactie@zo104.com.

Ontmoet ons op: https://www.facebook.com/zo104
Volg Zo104 nieuws via Twitter: https://twitter.com/Zo104Gilze
Bekijk ons op YouTubewww.youtube.com/channel/UCYlhoL31xOatOncV5l6ZM2g
Ontvang nieuws over kaartverkoop, Zo104 shows in je mailbox. Schrijf je hier in voor de nieuws updates.
Koop kaarten via het ticketsysteem van de Schakel en de Boodschap.

Het Zo104-team april 2016

Zo104-team02_2016 Zo104-team01_2016

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s