Over Zo104

Zo104 is een groep vrijwilligers uit Gilze die zich inzetten voor een gevarieerde culturele agenda. Dit door het bedenken en uitvoeren van events die laagdrempelig en anders zijn. Zo104 laat zich niet in met doelgroepen-denken maar denkt vrijuit.
Maar liefst 22 keer was Theaterzaal De Schakel in Gilze de host voor de Zo104 talkshow. Tal van gaste mochten plaatsnemen op het rode bankje en kregen de ruimte hun verhaal te vertellen. Nu zoekt het team van (zo104) vrijwilligers naar nieuwe uitdagingen om verrassende events in Gilze neer te zetten. We willen alle 6.380 talkshowbezoekers, sponsors en Schakelpersoneel hier bedanken.

Talkshow: verrassend, snel en prikkelend

De gasten van Zo104 omschrijven de Zo104 talkshow als zeer professioneel, verrassend afwisselend en met een lokaal Brabants karakter. Het publiek is gek op de eigen gemaakte documentaires: Jan’s Platenkast en de Spraakmakers, maar speelt ook graag mee met de Gilse Quiz en luistert aandachtig naar het interview met een lokaal talent die een bijzonder verhaal heeft. Keer op keer weet Zo104 haar publiek te verrassen met een leuk thema en bekende hoofdgasten. Hierdoor is de show snel uitverkocht.

10_Zo104-show_18okt2015Het zondagmiddag programma van Zo104 mag je vergelijken met de populaire talkshows zoals je die op TV ziet. Met dit verschil, bij Zo104 zit je live te kijken in de bijzondere theaterzaal uit 1920 van de Schakel in Gilze (Noord Brabant).
Zo104 staat in de wintermaanden vier maal geprogrammeerd, van oktober tot maart. Het heeft steeds een ander thema en brengt dit op een zeer dynamische en visuele manier. Het schakelt snel tussen de verschillende showonderdelen en dat zonder onderbrekingen. Kom je naar Zo104 dan vliegt de tijd voorbij, van de start om 14.30 uur tot de klok van 17.00 uur zullen al je zintuigen geprikkeld worden en mag je altijd een verrassing verwachten. Want Gilze en haar Brabantse omgeving barst van talentvolle mensen met een uniek en spraakmakend verhaal.

Vaste programmaonderdelen van de Zo104 show zijn: live muziek, bekende gast, lokaal talent, een live column, Jan’s Platenkast, de super gezellige Gilse Quiz, leuke filmpjes van ZoZoo en satire/humor van de Spraakmakers van Zo104. Bekijk het YouTube kanaal van Zo104 voor onze eigen documentaires.

Zo104 en de Brabantse Dorpen Derby 2015

Zo104 BDD

Kennis maken met onze coach Gerard Korthout die zich al goed had ingelezen

In het voorjaar van 2015 heeft Zo104 zich ingeschreven voor de Brabantse Dorpen Derby die de provincie Noord Brabant ieder jaar organiseert. Van de 92 inschrijvingen is Gilze met Zo104 een van de 9 genomineerde Brabantse dorpen die de strijd met elkaar aan gegaan. In de finale op 12 december 2015 behaalde Gilze een 4e plaats. Voor Gilze en Zo104 heeft de dorpen derby gezorgd voor meer dynamiek, verbindingen en zijn nieuwe samenwerkingen en ideeën ontstaan. Een mooi resultaat om op terug te kijken en van te genieten. Zo heeft Zo104 nu ook een zomereditie (ZoMaar) en een extra show voor en door kinderen (Zo104-Kids).

Mini muziekfestival ZoMaar

Sinds juni 2015 organiseerde Zo104 een zomereditie: ZoMaar, een gezellige zomer picknick op een zomeravond. Een unieke locatie in Gilze wordt ingericht met klein podium en sfeervolle verlichting om ‘s avonds zijn gasten te ontvangen. ZoMaar heeft een klein maar leuk programma voor het hele gezin. 05_ZoMaar_18-7-15Toegang is gratis en je neemt zelf je stoel, hapje, drankje mee. Voor jezelf en om te delen. Bij regenachtig weer kan ZoMaar niet doorgaan omdat het een echt buitenlucht evenement is zonder overkapping.

Zo104-Kids

De Zo104 show is bedacht voor een jong volwassen publiek, ook willen we de basisschool kinderen uit Gilze graag kennis laten maken met theater. Niet alleen om naar te kijken maar vooral ook om zelf te bedenken en te maken. Daarom heeft Zo104 een samenwerking met basisschool de Bolster Gilze. Twee groepen 8 gaan aan de slag met een eigen show. Deze Zo104-Kids is een extra show in de programmering. Ouders en familie van de kinderen worden hiervoor uitgenodigd.

ProefTuin 3april 2016Proeftuin

Kennis maken met lokaal kooktalent, dat is het idee van De Proeftuin. ProefTuin is een eetcafé voor 1 dag waar je kunt geniet van heerlijk eten dat bereid is door lokaal kooktalent van: Bakkerij Waegemakers, Eetcafé The Banner, Gildeslager Pijnenburg, Erik de Graaf Catering, Jumbo Hapers Gilze, Thomas Kock, De Hooikar, Eetcafé D’n Brooy en Melk- en kaasboerderij de Schaepsdyck. Ze hebben samen verrassende gerechten samengesteld in diverse proeftuintjes.

Dwaal
Muziek ontdekken kun je bij Dwaal. Een muziek event met diverse DJ’s, bands, silent-disco. In diverse ruimtes word muziek aangeboden in uiteenlopende stijlen. Op het Dwaal-plein presenteren de DJ’s bovendien de Gilse Top104.
DJ's bij Dwaal 27 dec.

ZoMaarThuis
In de tijd van Corona is afstand houden de norm. ZoMaarThuis is een online muziek-event met veel interactie met de kijkers. Op afspraak komen we langs met een cameraploeg, kan de kijker platen aanvragen via Whatsapp of gewoon even bellen.

De Gilse Top104
Het einde van het jaar is de tijd van de lijstjes. De mooiste, beste of meest populaire. En natuurlijk de tijd van de muzieklijstjes. Maar wat is de muzieksmaak van Gilze? Deze vraag wordt beantwoord met de Gilse Top104. Samengesteld voor muziekliefhebbers uit Gilze.
GilseTop104

Meedoen is leuker

Het team van Zo104 geloofd echt dat meedoen leuker is. Dus heb je een tip stuur dan een bericht naar: redactie@zo104.com.

Ontmoet ons op: https://www.facebook.com/zo104
Volg Zo104 nieuws via Twitter: https://twitter.com/Zo104Gilze
Bekijk ons op YouTubewww.youtube.com/channel/UCYlhoL31xOatOncV5l6ZM2g
Ontvang nieuws over kaartverkoop, Zo104 shows in je mailbox. Schrijf je hier in voor de nieuws updates.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s