Show 13 okt 2019

We dromen allemaal wel een dat we superkrachten hebben en kunnen vliegen. Op 13 oktober gaat Zo104 met jou op zoek naar de supermens. Niet uit een film maar van vlees en bloed. Ben je benieuwd of we de supermens kunnen vinden? Bezoek dan de spraakmakende talkshow Zo104! Kaartverkoop (€ 3,50) start op 22 sept. Je bent welkom in theaterzaal de Schakel van Gilze om 14.30 uur. Tot zo, tot zondag 13 oktober 🙂

Supermens bij Zo104

Frank Staal op de bank bij Zo104

Frank Staal is hoogleraar ‘Molecular Stem Cell biology’ aan de LUMC (Leiden University School of Medicine). Frank is co-directeur van de LUMC Flow Cytometry Core Facility (FCF) en bekleedt onderwijsfuncties aan de Technische Universiteit Delft en het Erasmus MC, Rotterdam. Hij was postdoctoraal fellow van de Koninklijke Academie voor Kunsten en Wetenschappen, lid van de Gezondheidsraad die de Nederlandse regering adviseert.

Frank Staal

Kees-Jan van der Klooster te gast bij Zo104

Kees-Jan is geboren in Hulst (1977) en woonde een groot deel van zijn jeugd in Vlissingen. Kees-Jan studeerde Marketing en communicatie. Zijn grote passie is wintersport zoals snowboarden. In maart 2001 krijgt zijn leven drastische wending. Na een val met snowboarden in de Franse Alpen liep Kees-Jan een dwarslaesie op, met als gevolg dat hij volledig verlamd raakte vanaf mijn middel.
Kees-Jan heeft daarna zijn leven opnieuw uitgevonden door zichzelf opnieuw te ontdekken. “Kijken wat je nog wel kunt is belangrijk op z’n moment.” Kom luisteren maar zijn verhaal op 13 oktober 14.30 uur in theaterzaal De Schakel van Gilze.

Kees-Jan van der Klooster

Afsluiter: Rob van Uden

Rob van Uden staat op zondag 13 oktober als afsluiter in de spotlights. Met 10 minuten spreektijd mag het de zaal boeien. Een dichtbundel, geschreven door talent uit de gemeente Gilze en Rijen, dat is een idee uit de hoed van pastor en dichter Rob van Uden. Volgens Rob loopt er door de gemeente Gilze en Rijen een breuklijn van de 4 kernen. Gedichten schrijven over je dorp of gemeente creëert verbondenheid. De bundel moet tegenwicht bieden aan de economie die volgens hem een soort levensbeschouwing is geworden. Rob van Uden is diaken in de gemeente Gilze en Rijen en voorzitter van het Stadsdichterscollectief Breda. Ook in Gilze en Rijen heeft hij een werkgroep samengesteld met vertegenwoordigers van groeperingen. Cultuur (Mark Tittulaer), Heemkring (Jan de Jong), Politiek (Marielle Doremalen) met als doel het scheppen van draagvlak.

Rob van Uden te gast bij Zo104