Show 3 april 2016

3 april 2016 zo104 show thema food

Line up Zo104 3 april 2016

Passend bij het thema Food op zondagmiddag 3 april heeft Zo104 de volgende gasten in de show:
Lokaal talent Peter van Rijn (Gilze). Met zijn bedrijf European Food Company timmert Peter aan de weg en ontwikkeld nieuwe producten die authentieke, duurzame, gezonde, verse en van hoge kwaliteit zijn. Vanwege het brede scala van productconcepten kunnen de klanten zich onderscheiden. Producten worden geleverd aan restaurants en retail.

Muziek
Natuurlijk heeft Zo104 ook weer live muziek. Deze keer van de band Convoy. Convoy, een jonge Tilburgse band die is beïnvloed door de atmosferische rock van Warpaint en de hypnotiserende sound van Beach House. Ze combineren meeslepende vocalen en overstuurde gitaren met minimalistische arrangementen waardoor er een eigen vorm van indie rock ontstaat. Het viertal speelde op verschillende podia door het land en op het Incubate Zero Festival. Ook werden ze gedraaid op 3FM door Herman Hofman.

Gilse Quiz
In de Gilse Quiz staat Briene Brienissen tegenover Thomas Kock. Deze twee professionals uit de horeca durven de strijd aan. De manager neemt het op tegen de kok.
Briene Brienissen is nu werkzaam bij de Bonheur Horeca Groep waar hij verantwoordelijk is voor inkoop, projecten, optimalisatie en ontwikkeling van de bedrijfsonderdelen en automatisering. Veel Gilse mensen kennen Briene van cafe de Tip waar hij vanaf zijn 18e achter de bar stond en zo de smaak van het vak te pakken kreeg. Een studie aan de NHTV Hogere Hotelschool was dan ook een logische stap. Na stages in Kuala Lumpur en Antwerpen studeerde Briene in 2009 af bij Bonheur en is daar nog steeds werkzaam. Kortom, hij weet als geen ander hoe je een horecazaak moet runnen.
Thomas voelt zich in een topkeuken als een vis in het water. Hij heeft alles in huis om de sterren van de hemel te koken. Zo deed hij in 2011 mee aan de finale van het programma Topchef op RTL5 en was hij leerling bij Francois Geurds (Restaurant FG*) in Rotterdam. Daarvoor was hij al leerling bij Auberge du Bonheur in Tilburg en Restaurant Zuyd in Breda. Collega’s en klasgenoten noemen hem een vakidioot. Met minder dan goed neemt hij geen genoegen. Dit Gilse talent werk bij het twee sterren restaurant van François Geurds, FG Restaurant. Daar is hij Chef de Partie.

Hoofdgasten
Op 3 april komen vanuit de Universiteit Wageningen niet 1 maar 2 gasten. Arnold van Huis en Henk van Gurp. Beiden hebben samen met Marcel Dicke geschreven aan het eerste Nederlandse Insectenkookboek.
Arnold van Huis is hoogleraar Tropische entomologie aan Wageningen University. Hij is leider van een project om duurzaam insecteneiwitten te produceren voor menselijke consumptie, en consultant voor eetbare insecten bij de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN.
Henk van Gurp is kookdocent aan Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Vanaf de vroegste introductie  houdt hij zich bezig met entomofagie (het eten van insecten).

Spraakmakers en Jan’s Platenkast
De eigen 2 mini ducu’s mogen niet ontbreken in de 10de Zo104 talkshow, De Spraakmakers en Jan’s Platenkast. De Spraakmakers gaan het land op, op zoek naar voedsel en door Jan laten we ons weer graag verrassen. Wie weet wat we nu weer ontdekken.

Spreker van de dag
Joan van de Boogaart (Gilze) mag je een innovatieve melkveehouder noemen. Met zijn melkveehouderij wil hij graag doorgroeien van 270 naar 500 koeien. Dat kan alleen als de boerderij efficiënt en arbeidsvriendelijk ingericht is. Kortom, Joan is een vakman met visie een plan en een goed verhaal. In de column van Zo104 gaat hij ons verrassen.

Tot zo, tot zondagmiddag 3 april 🙂

ProefTuin
Om 17.00 uur, als de theaterzaal van Zo104 leegloopt opent ProefTuin zijn deuren. ProefTuin is een appart evenement waar iedereen welkom is. ProefTuin is een eetcafé voor 1 dag. Je kunt geniet van heerlijk eten dat bereid is door lokaal kooktalent van: Bakkerij Waegemakers, Eetcafé The Banner, Gildeslager Pijnenburg, Erik de Graaf Catering, Jumbo Hapers Gilze, Thomas Kock, De Hooikar, Eetcafé D’n Brooy en Melk- en kaasboerderij de Schaepsdyck. Ze hebben samen verrassende gerechten samengesteld in diverse proeftuintjes. Op het menu staat: de lekkerste Soepjes, verrassende Wrap Variaties, bijzondere Gilse Desserts, geurig Broodplankje met Smeersels, superverse Pasta Salades, de beste Pulled Pork Sandwiches, lekkere Fish Burgers en Risotto met Gamba’s.
Met en Smulkaart van € 14,50 kun je kiezen uit 8 minigerechten. Koop nu al je Smulkaart bij Novy Hapers Gilze of de Schakel.

We hopen je te ontmoeten in onze ProefTuin 🙂