Show 1 feb 2015

Gasten Zo104 1 feb 2015

Zo104 line-up 1 feb.

Veel lokaal talent te zien  bij editie #5 Zo104 op zondag 1 februari

Op zondagmiddag 1 februari start Zo104 om 14.30 uur met Trackless, een  band uit Breda. Zij brengen eigen nummers in een eigenwijze stijl.  Je hoort folk, pop en rock elementen terug in de muziek van Trackless. Trackless is opgericht in 1999 door broer en zus, Luuk (zang, gitaar, mondharmonica)  en Marinke Paulussen (zang, melodica).

Als eerst op de rode sofa zal Rob Neggers uit Gilze plaatsnemen. Rob studeert in Eindhoven aan de TU en is daar onderdeel van het University Racing Eindhoven (URE). Dit team van studenten ontwikkelt, samen met sponsors als Audi, een elektrische formule auto. Binnen 1 jaar maken ze een ontwerp, bouwen ze  en  testen de elektrische formule auto. Hier vinden ontwikkelingen plaats voor je auto van morgen.

De spraakmakers van Zo104 raakten geïnspireerd door al deze techniek en komen met een eigen technodocumentaire. Wat de Spraakmakers in hun lab hebben ontwikkeld onthullen ze zondag 1 februari rond de klok van 15.30 uur.

De mannen van de Gilse Quiz wisten twee kanjers te strikken uit de wereld van de carnavalstechniek. Hans van Bijsterveldt en Ad Quirijnen doen een gooi naar de trofee. Hans bouwde 14 jaar bij Ut Kliekske en deze bouwploeg pakte regelmatig de hoofdprijs weg. Ad bouwt van kinds af aan al bij OVM en weet niet van ophouden. OVM heeft een lange carnavalstraditie en een nog  langere rij bekers in huis. OVM en Ut Kliekske waren jarenlang geduchte tegenstanders in de Gilse optocht. Bij Zo104 pakken ze de strijd weer even op.

Jan’s Platenkast is al vanaf editie 1 een vast onderdeel van de Zo104 show. Jan heeft deze keer de uitdaging opgepakt muziek te koppelen aan techniek. Laat je verrassen door Jan’s Platenkast van Zo104.

Onze twee meiden Marjolein en Caroline ontvangen als tweede gast Gijsbert van de Wijdeven. Gijsbert kent Gilze goed uit de tijd dat hij een dierenartsenpraktijk had in Chaam. Maar Gijsbert is vooral uitvinder van de ‘Bioneedle’. Zijn uitvinding wordt wereldwijd gezien als een baanbrekende ontwikkeling voor vaccinatie. Minister Kamp van Economische Zaken heeft op 8 november 2014 tijdens de Innovatieconferentie in Den Haag bekendgemaakt dat Gijsbert van de Wijdeven (Bioneedle) door het kabinet is uitgeroepen tot ‘Nationaal Icoon 2014’. Daarmee is Gijsbert de komende jaren verzekerd van de steun van minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) ,als ambassadeur voor zijn project.

De live column is de  afsluiter van de Zo104 show. Jan de Jong is voor de tweede maal te gast bij Zo104 in de theaterzaal van de Schakel. Taal zit Jan in het bloed en het is ook zijn professie. Naast leraar Nederlandse literatuur aan de lerarenopleiding van Fontys Hogeschool,  schrijft Jan al ruim tien jaar columns voor dagblad BN DeStem met zijn scherpe pen. Wat een talenman weet van techniek hoor je zondagmiddag 1 februari.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s