Show 17 dec 2017

Dit zijn de Zo104 Gasten op zondagmiddag 17 december 2017

Op zondagmiddag 17 december staat de deur weer open voor talkshow editie 16. Het thema Proefkonijn staat garant voor een spraakmakende zondagmiddag in theaterzaal De Schakel (Gilze NB). De vaste Zo104 band Sowieso uit Alphen verzorgt de muzikale omlijsting en warmt het publiek op vanaf 14.30 uur.
Kaartverkoop vanaf  zondag 26 nov. 10.00 uur.

Marieke van den Nouweland te gast bij Zo104
Marieke van den Nouweland is professional verslaving verpleegkundige bij Novadic-Kentron. NK is dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. De verslavingszorg is een gespecialiseerde vorm van geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg. Verslavingsproblemen bestaan uit gebruik en misbruik van (en de verslaving aan) nicotine, alcohol, drugs, slaap- en kalmeringsmiddelen en gokken. De laatste 25 jaar worden er meer mensen met drugsverslaving dan met alcoholverslaving behandeld. Marieke weet hoe je van 1 keer uitproberen naar totale afhankelijkheid kunt afglijden. Bij Zo104 vertelt Marieke over haar werkgebied in een gesprek met Marjolein en Caroline.

Mieke van den Nouweland

 

Herman Ram
Herman Ram is directeur van de Stichting Anti-Doping Autoriteit Nederland, ook wel de Nederlandse dopingautoriteit genoemd. De missie is: het realiseren van dopingvrije sport in Nederland. In opdracht van het ministerie van VWS en NOC*NSF voert de dopingautoriteit onder meer dopingcontroles uit, geeft voorlichting aan zowel topsporters als hun directe omgeving, ontwikkelt en bewaakt anti-dopingregelgeving en beheert wetenschappelijk onderzoek.
Herman vindt dat iedereen het recht heeft om te sporten zonder enige dwang van buitenaf om medicijnen te nemen. Veel van die medicijnen belasten het lichaam en hebben desastreuze gevolgen voor de gezondheid van de sporter.

Herman Ram

De Spraakmakers
Na afloop van de Zo104 editie 15 (22 oktober 2017) kon het publiek zelf een opdracht bedenken voor show nummer 16. De Spraakmakers zijn dan Proefkonijn en onderwerpen zich aan een van de ingezonden opdrachten. Kom kijken en misschien is het jouw opdracht de dit drietal heeft uitgekozen om vast te leggen op video.

Jan’s Platenkast
Muziek liefhebbers zitten goed bij Zo104. Buiten live muziek is er ook altijd een unieke aflevering van Jan’s Platenkast. In de muziekwereld wordt heel wat uitgeprobeerd om succes te bereiken. Jan duikt voor de 16 keer in zijn platenkast, deze keer op zoek naar proefkonijnen. Laat je verrassen op zondagmiddag 17 december.

Jan's Platenkast

De Gilse Quiz
Hoeveel vragen heb je nodig om heel de theaterzaal van de Schakel weg te spelen? Heel de tribune en het balkon kan weer meedingen naar een plekje op de wall-of-fame van de Gilse Quiz. Welke vragen het quiz-team uit de hoed tovert ga je zien op 17 december.

Briene Brienissen in de Column 
Ga er maar aan staan, vijf minuten lang een goed verhaal afsteken voor een volle theaterzaal van 350 man/vrouw. Niet iedereen kan dat. Briene Brienissen wel, hij pakte de uitdaging op en sluit de Zo104 talkshow af op zondagmiddag 17 december. Veel Gilzenaren kennen Briene van Café de Tip, hij zette het terras weer op het plein. Of misschien ken je Briene van zijn fietstocht (2010) naar de Noordkaap met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor de KWF Kankerbestrijding. Briene is nu Manager Bedrijfsontwikkeling en Automatisering bij Bonheur Horeca Groep en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsonderdelen binnen deze groep. Kom luisteren naar een man met een verhaal.

Briene Brienissen