Show 18 okt 2015

Line-up zevende editie Zo104 show. Aanvang 14.30 uur de Schakel Gilze.

Thema Nacht
Op zondagmiddag 18 oktober is de eerste Zo104 show van seizoen 2015-2016. De kaartverkoop van de 7e editie duurde niet langer dan 1 dag. Er zijn dus ruim 300 bofkonten met een kaartje maar ook veel fans die met lege handen staan. Dus kun je onverwacht niet, geef dan je kaartje door. We hebben een mooi programma voor jullie klaar staan vol spraakmakende gasten. Het thema is Nacht.
Deze keer heeft Zo104 ook extra gasten in de show. Niet op de bank maar met camera en geluid. Rogier van Oosterhout is met zijn team te gast voor een serie programma’s over de DorpenDerby die bij Omroep Brabant iedere zaterdag om 19.00 uur te zien is. Gilze is met Zo104 één van de 9 finalisten die nu strijden om de hoofdprijs. Net als bij de gezellige zomerpicknick van ZoMaar mag je vragen verwachten van Rogier.

Lokaal talent Peter van der Avoird op de bank
Als eerste op de bank bij Marjolein en Caroline is het lokale talent Peter van der Avoird. Met zijn bedrijf  Trayplant timmert hij stevig aan de weg en is een wereldspeler als het gaat om opkweken van aardbeien, frambozen en bramen. Regelmatig haalt Peter de media met zijn innovatief bedrijf. Graag willen we weten wat Peter heeft met de nacht.

De Gilse Quiz met Ad Hamels en Gijs ten Velde
We gaan knallen in de Gilse Quiz, want  Ad Hamels, beter bekend als De Fidel, staat in de Gilse Quiz. Een bezig baasje die van zijn Café de Fidel een groot succes maakte met een reputatie tot ver buiten ons dorp. Naast zijn café verkocht Ad ook vuurwerk. Tegenover Ad neemt  Gijs ten Velde plaats achter de knop. Als kind is Gijs al geobsedeerd door vuurwerk waar hij later ook zijn beroep van maakt bij het bedrijf Zena Vuurwerk. Nu wint hij prijzen met zijn vuurwerkshows. Maar winnen in de Gilse Quiz is van een andere categorie.

RIBZ verzorgt de muziek bij Zo104
De naam RIBZ is sinds het jaar 2000 onlosmakelijk verbonden met deze troubadours van het Brabantse land. De band begon ooit onder de naam “Onbeperkt Spareribs” maar nadat de band op het befaamde MoskesRock festival in Meersel-Dreef voor veel verwarring zorgde is de naam veranderd in RIBZ. Alle bandleden zijn zowel hobbymatig als professioneel actief in andere bands en muziekprojecten. RIBZ  staat garant voor gezelligheid en dynamiek.  Ze brengen muziek van: Crowded House, The Eagles, Venice, Beatles, U2 en popmuziek uit de jaren 60.

Hoofdgast Xaviera Hollander
Zoals altijd twee gasten op de bank bij Zo104. Hoofdgast is niemand minder als Xaviera Hollander (Vera de Vries). Haar vader was directeur van het ziekenhuis in Soerabaja, haar moeder was een Frans-Duitse mannequin. Na de oorlog vestigde het gezin zich in Amsterdam. Vera volgde het gymnasium, deed een opleiding tot secretaresse en vertrok als 20-jarige naar Johannesburg. In 1968 vloog ze naar New York waar ze op het Nederlandse consulaat werkte als secretaresse. Vera verliet deze functie om te gaan werken als luxe callgirl onder de naam Xaviera Hollander. Een jaar later opende ze haar eigen bordeel. Over haar ervaringen schreef ze diverse openhartige boeken waaronder The Happy Hooker uit 1971 dat haar wereldberoemd maakte. Kortom een dame die het nachtleven door en door kent.

Zo104 Column door Jeroen van Gils
Jeroen van Gils (geboren in Bavel) is een echte duizendpoot. Hij heeft een grote passie voor muziek en techniek. Jeroen is actief als Rock DJ, drummer, tonpraoter, acteur en entertainer. Hij houdt van het podium. Ook is Jeroen een ‘drumdokter’ want hij restaureert en repareert drumstellen in zijn vrije tijd. In de Zo104 column gaan we Jeroen van Gils van een andere kant  zien, serieus en persoonlijk. We laten ons graag verrassen door zijn spraakmakend verhaal.

De Spraakmakers van Zo104
Natuurlijk mogen de Spraakmakers niet ontbreken in Zo104. Het drietal gaat op pad in de nacht. Wat ze bekokstoven is altijd en verrassing, dus ook deze keer.

Jan’s Platenkast
De muziekkenner, verzamelaar en concertbezoeker Jan Broers is inmiddels uitgegroeid tot een Zo104 icoon. Keer op keer verrast hij het publiek met leuke weetjes en mooie nummers. Het thema Nacht is nu de uitdaging die de redactie aan Jan voorlegde.

TV commercial met alle Zo104 gezichten
Jumbo Gilze is een van de sponsors van Zo104. Tijdens het programma over de DorpenDerby wedstrijd bij Omroep Brabant promoot Jumbo Gilze en Rijen haar nieuwe spaaractie in het reclameblok. De filmploeg van Zo104, onder leiding van Edwin, heeft voor Jumbo deze commercial geschoten. Daarom zie je alle bekende Zo104 gezichten terug in de reclamespot. En natuurlijk vergeten we niet te stemmen op Gilze, die met Zo104 finalist is in de DorpenDerby. Stemmen kun je op: www.brabant.nl/dorpenderby